Fondatorul „Robotics Club Oradea”, ş.l.dr.ing. Flaviu Birouaş, spune că: „Aceste premii, obținute la cel mai important concurs de robotică din România, sporesc vizibilitatea clubului de robotică și a Departamentului de Mecatronică. Suntem foarte bucuroși că studenții și elevii participanți au avut ocazia să își demonstreze cunoștințele. O parte din echipa participantă la competiția desfășurată în capitală lucrează deja la roboții cu care vom merge, la sfârșitul acestei luni, în Estonia, pentru a lua parte la cel mai mare concurs internațional de robotică  – Robotex.”.

La „Robochallenge” au concurat peste 600 de tineri, din 15 țări, de pe cinci continente. „Competiția a urmărit ca participanții să își construiască roboți autonomi, capabili să-și înfrunte adversarii în nu mai puțin de 15 probe. «Robotics Club Oradea», a aliniat la start nu mai puțin de 21 de elevi și studenți, pasionați de domeniul roboticii,” a mai declarat ș.l.dr.ing. Flaviu Birouaş.

Proba „Humanoid Robot” este cea în care roboții au sarcina de a urca scări și de a traversa o zonă cu obstacole, în mod autonom. La proba „Line follower-kids”, roboții au de urmărit, în același mod, o linie sinuoasă trasată pe podea, folosindu-se de senzorii cu care sunt înzestrați. În cadrul probei „Humanoid Sumo”, roboții se luptă cu un alt adversar robotic, într-un ring.

„Robotics Club Oradea” s-a înființat în anul 2016, la inițiativa ș.l.dr.ing. Flaviu Birouaș, ca răspuns la interesul deosebit pentru robotică existent printre elevii și studenții orădeni. „Sunt foarte mulți elevi și studenți care, în laboratoarele Departamentului de Mecatronică a IMT, se pregătesc pentru o meserie de viitor”, spune ș.l.dr.ing. Flaviu Birouaş.

Mai multe detalii despre proiectele „Robotics Club Oradea”:
https://www.facebook.com/roboticscluboradea

 

Biroul Comunicare


Image Image Image Image