Drept omagiu pentru activitatea educativă desfăşurată şi performanţele profesionale înregistrate în cei 50 de ani de existenţă, ministrul Remus Pricopie a oferit instituţiei noastre Placheta şi Diploma aniversară „Dimitrie Gusti”. Distincţiile poartă semnătura Ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, precum şi a Ministrului Delegat, Mihnea Costoiu şi au fost oferite în baza unui ordin emis de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Vizita a început cu un itinerar prin campusul universitar în care ministrului i-au fost prezentate şi imobilele în construcţie, clădirea Facultăţii de Arte şi aripa nefinalizată a noilor cămine studenţeşti, investiţii realizate din alocări de fonduri de la minister. La Biblioteca Universităţii din Oradea, ministrul a semnat în Cartea de Onoare.   

După aceasta, participanţii au avut o întâlnire operativă în Sala de Consiliu unde rectorul UO, prof.univ.dr. Constantin Bungău, a făcut o scurtă prezentare a instituţiei. În continuare, ministrul, prof.univ.dr. Remus Pricopie, a vorbit despre strategia ministerului în domeniul educaţiei universitare precum: Legea Educaţiei Naţionale cu plusurile şi minusurile ei, finanţarea învăţământului superior, cercetare ştiinţifică şi autonomia universităţilor.

Reuniunea a fost una interactivă, persoanele de faţă putând adresa ministrului educaţiei naţionale diverse întrebări despre dezvoltarea învăţământului universitar românesc.

Biroul de Comunicare

Ordin MEN                         Placheta MEN                   Diploma MEN