De patru ani lucrează împreună formând un duo pianistic, formaţie de muzică de cameră cu care au obţinut premiul I în 2014 şi premiul doi în 2015 la concursul “Duo Pianistic” organizat de Academia de Muzica “G. Dima” din Cluj Napoca. Au susţinut trei concerte în Ungaria, la Facultatea de Muzică a Universităţii din Debrecen şi două concerte la Capela  Universităţii Emanuel din Oradea.

Matei Camelia a luat premiul al III-lea şi premiul special al concursului Piano Artis din 2015 şi a fost in Italia cu un grup de studenţi invitati de Kiwanis Italia, participând şi la câteva concerte. Maior Ana Ruth a participat la cursuri de măiestrie de clavecin şi orgă cu Erich Turk şi Gardonyi Zsolt. Amândouă au participat la cursuri de măiestrie cu profesorii: Pless Attila (Ungaria), Carmen Daniela Gililova (Germania), Laura Cattano (Italia) şi Viniciu Moroianu de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Programul concertului cuprinde piese pentru pian solo. Cele două protagoniste vor prezenta câte o lucrare reprezentativă din creaţia compozitorului Johann Sebastian Bach,  urmate de Fantezia în fa minor op. 49 de Frederic Chopin, Sonetul 104 după Petrarca de Franz Liszt, Sarabanda din Suita op. 10 în Re major de George Enescu şi Sonata a 3-a de Sergei Prokofiev.

Durata programului este de o oră. Biletele se găsesc la casieria Filarmonicii de Stat Oradea, Str. Moscovei nr. 5. Preţul unui bilet este de 10 lei.

Vă aşteptăm cu drag şi vă dorim audiţie plăcută!  

Biroul de Comunicare