Manifestarea reuneşte peste 40 de reprezentanţi ai mediului academic, cercetători, specialişti în măsurarea audienţei mass-media, directori de edituri, jurnalişti din România, Ungaria, Serbia şi Republica Moldova.

Deschiderea oficială a conferinţei este vineri, 14 octombrie 2016, ora 10, la Sala de conferinţe a Bibliotecii Universităţii din Oradea şi va fi onorată de prezența consulului general la Gyula, Florin Vasiloni.

Ariile tematice definesc cuprinzător problematica lucrărilor prezentate în cele patru secțiuni.

Programul conferinței include în prima parte a zilei de vineri conferința inaugurală ”Evoluții recente în jurnalismul autohton”, susținută de prof.univ.dr. Marian Petcu, de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București.

Editurile Tritonic București și David Press Print Timișoara vor fi prezente cu standuri de carte, în cadrul cărora vor fi lansate două recente apariții editoriale coordonate de Marian Petcu: ”O cronologie a cenzurii în România”, respectiv ”Contribuții la istoria economică a presei din România”.

Cea de-a doua zi a conferinței se va desfășura la Gyula (Ungaria), program din care reținem două momente speciale – workshopul ”Presa de limbă română din Ungaria, istorie și prezent” și expoziția ”Foaia românească – 65, metamorfoze și identitate” – activități găzduite de redacția amintitului săptămânal al românilor din Ungaria.

 

Coordonatorul Comitetului de organizare a Conferinţei,

Lector univ. dr. Ioan Laza

Departamentul de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării

Programul conferinţei