Inhalarea chiar și involuntară, pasiv, a fumului de țigară, de către persoane care se află în aceeași încăpere cu fumători activi, poate fi la fel de nocivă ca și consumul activ. Conform unui studiu global din 2010 al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), se estimează că circa 600.000 de oameni mor anual din cauza fumatului pasiv.

Ziua Mondială Antitabac este marcată în toată lumea, în fiecare an, la finalul lunii mai. Această zi oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, precum şi cu privire la dreptul fiecăruia dintre noi de a trăi sănătos.

Cu această ocazie, avem deosebita plăcere de a vă invita, la acest eveniment, joi în data de 28 mai, între orele 10-14, în faţa magazinului Crişul, pe strada Republicii, unde vom împărți materiale informative atrăgând atenţia fumătorilor, dar şi a nefumătorilor, iar în schimbul unei țigări vom oferi un măr sau o pastă de dinți.

Organizatori: Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea

Colaboratori: Asociaţia Studenţilor Stomatologi din Oradea, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Bihor şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor.

 

Vă așteptăm cu drag!

Adresă de contact: asforadea@yahoo.com

Acordă prioritate vieții tale! Spune NU fumatului!”