În fiecare an, IOMP propune o tematică care să acopere principalele domenii de interes ale fizicii medicale. Dacă în anii anteriori simpozioanele dedicate Zilei Internaționale a Fizicii Medicale s-au axat pe imagistica medicală, radioterapia modernă, pe aspecte privind radioprotecția, sau contribuțiile femeilor fiziciene la dezvoltarea fizicii medicale, tematica propusă pentru acest an este: Fizica medicală pentru beneficiul pacientului.

Această temă vastă oferă posibilitatea prezentării diferitelor descoperiri care au dus la dezvoltarea tehnicilor de imagistică și tratament precum și oportunitatea dezbaterii tematicilor aferente profesiilor legate de acest domeniu și rolul acestora în bunăstarea pacientului.

Departamentul de Fizică organizează pentru această zi prezentări științifice realizate atât de fizicieni medicali, medici, radioterapeuți, cât și de studenți și elevi.

Invit astfel, pe toți cei interesați să ni se alăture miercuri, 7 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Universitare.

                                     Prof. univ. dr. Loredana Marcu

Image