„Ne-am dorit să facem ceva nemaivăzut și am reușit”, declară președintele USO, Tudor Bungău. „Săptămâna bobocilor” a fost un eveniment care și-a propus să îmbine „utilul cu plăcutul”, să le ofere celor care abia au început facultatea informații utile legate de procesul didactic, birocrația universitară, cursuri, credite etc., dar și o idee despre „viața de student”, din afara sălilor de curs și a laboratoarelor.

Prima zi de activități s-a axat pe aspectele practice: cunoașterea profesorilor, a colegilor, a facultății, a campusului Universității din Oradea, a criteriilor de evaluare academică etc. „Am vrut să punem la dispoziția celor aflați în primele zile ale vieții de student cât mai multe informații practice, ca să le facem viața cât mai ușoară. De aceea am încercat să dăm răspuns la întrebări precum: «Ce sunt creditele? Cum să-mi aleg opționalele? Care sunt drepturile și obligațiile studentului?»”, explică președintele USO.

Cea de a doua zi a „Săptămânii bobocilor” a fost dedicată cunoașterii orașului Oradea. „Am decis să organizăm un concurs „Vânătoarea de comori”, pentru a-i ajuta pe studenți să se cunoască între ei și pentru a suda, prin munca în echipă, noi prietenii. La fel de important e faptul că, prin intermediul acestui concurs, bobocii au descoperit Oradea, orașul studenției lor”, spune Tudor Bungău.

Ziua a treia și a patra au fost dedicate jocurilor studențești, pentru ca totul să culmineze cu o petrecere ce a umplut până la refuz pasajul Palatului Vulturul Negru. „Trebuia să fie și distracție, pentru că viața de student nu înseamnă doar învățătură. Grație sponsorilor noștri, petrecerea din seara zilei de joi a fost extraordinară. N-au fost doar boboci, au participat și studenți din anii mai mari. Cred că au fost peste o mie de persoane. Am primit felicitări din partea celor prezenți. În ce privește activitățile legate de activitatea universitară, am primit mesaje de felicitare de la decani. Ne-am dorit să facem ceva nemaivăzut și am reușit”, conchide președintele USO, Tudor Bungău. „Se pot realiza lucruri frumoase, dar cineva trebuie să se implice”, spune el, promițând că „Săptămâna bobocilor” va continua și în toamna lui 2023.

 

Biroul de Comunicare

Image Image

Image

Image

Image