Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a dat publicității rezultatele selecției de candidaturi Proiecte de mobilitate în domeniul universitar susținute din fondurile politicii externe ale UE, KA171-HED Apelul 2022 - runda 23 februarie 2022. Conform acestora, Universitatea din Oradea se bucură de cea mai mare finanțare atribuită la nivel național. Nu mai puțin de 1.008.773 euro, dintr-un total de 8.009.777 euro, împărțiți între 44 de universități din România, urmează să-i revină instituției academice orădene. Este vorba de fonduri dedicate mobilității universitare din țări neasociate programelor Erasmus +. Grație acestor finanțări, profesori și studenți de la Universitatea din Oradea și din aproape 40 de țări ale lumii, precum: Peru, Arabia Saudită, Armenia, Republica Moldova, Ucraina, Israel, Iordania, Kenya, Africa de Sud, SUA, Canada, Albania, Muntenegru, vor putea să învețe sau să susțină cursuri la Oradea, respectiv în universități din aceste state.

„Universitatea din Oradea a aplicat pentru toate cele 12 regiuni ale lumii eligibile în cadrul acestui proiect și a primit finanțare pentru fiecare din ele. Unul din cele mai importante aspecte legate de acest incontestabil succes este faptul că, prin intermediul Universității din Oradea, profesorii și studenții care vor lua parte la aceste programe de mobilitate pot accesa și alte instituții academice europene, partenerele noastre în cadrul programului EU GREEN”, spune Carmen Buran, coordonatoarea Departamentului de Relații Internaționale al Universității din Oradea.

„Este un rezultat semnificativ, rodul unei munci de echipă, și spun asta cu atât mai mult cu cât alte universități, precum cele din Cluj sau Timișoara, au primit alocări bugetare sub nivelul record atins de Universitatea din Oradea. Acest succes vine să confirme încă o dată opțiunea spre internaționalizare a universității noastre, în contextul apartenenței ei la consorțiul EU GREEN”, subliniază prorectorul Universității din Oradea, conf. univ. dr. habil. Sorin Borza.

Lista completă a proiectelor de mobilitate în domeniul universitar susținute din fondurile politicii externe ale UE, KA171-HED Apelul 2022 - runda 23 februarie 2022, poate fi consultată aici:

https://www.erasmusplus.ro/library/Superior/2022/rezultate%20selectie/Rezultate_selectie_KA171-HED_2022_19.09.pdf.

 

Biroul Comunicare