Organizatorii, cadre didactice de limba și literatura germană, au subliniat dorința de a dedica acest eveniment în special stundenților și absolvenților care dau sens activității pedagogice.

Punctul culminant al evenimentului l-a constituit punerea în valoare a donațiilor de cărți provenite dintr-o colecție privată și din partea a doi scriitori elvețieni. Unul dintre aceștia, Cătălin Dorian Florescu, de origine română, este un scriitor bine cunoscut publicului orădean, în special celor cu afinități pentru cultura de expresie germană. Doamnele profesoare de limba germană au apreciat cărțile de literatură pentru copii și de didactică a folosirii textului literar la clasă. Studenții au beneficiat de literatură beletristică în limba germană și de obișnuita turtă dulce din preajma sărbătorilor de iarnă.

Într-o atmosferă de sărbătoare evenimentul s-a încheiat într-o manieră mai puțin formală, depănându-se amintiri și reînnodându-se vechi legături pentru noi proiecte. Întâlnirea între generații a întărit sentimentul fiecăruia că alegerea făcută în direcția de studiu este una de perspectivă și cu șanse nebănuite pentru dezvoltarea personală.