Cu ocazia întâlnirii pe care oaspetele maghiar a avut-o cu omologul ei orădean, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău, au fost subliniate vechile și bunele relații care leagă cele două instituții academice. „Am fost întotdeauna primiți cu prietenie la Nyiregyhaza, indiferent că a fost vorba de studenții noștri sau de colegi, aflați în schimb de experiență”, a subliniat rectorul Universității din Oradea.

Doamna Erika Vassné Figula s-a întâlnit, marți, 26 iulie 2022, cu decanul Facultății de Științe Socio-Umane a Universității din Oradea, conf. univ. dr. Karla Melinda Barth. „Colegii de la Nyiregyhaza desfășoară o foarte interesantă cercetare despre violența din mediul școlar. Am convenit să extindem aceste investigații științifice, astfel încât colegii din cadrul Departamentului de Psihologie să colaboreze nemijlocit cu cei din țara vecină”, a spus conf. univ. dr. Karla Melinda Barth.

Prin reprezentanții lor, cele două universități și-au reafirmat dorința de a identifica noi domenii de colaborare, atât pe plan academic, cât și în vederea dezvoltării resursei umane din administrație.

 

Biroul Comunicare