Conferința a început cu discursul doamnei prof.univ.dr. Simona Vicaş, din partea Senatului Universităţii, care a urat bun venit tuturor participanţilor din ţară şi străinătate.

Prof.univ.dr. Ioan Horga, decanul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării de la Universitatea din Oradea, a evidenţiat cele trei dimensiuni ale Conferinţei: frontieră, punţi, suflet. De asemenea, a evidenţiat rolul oamenilor în performanţa instituţiilor.

Prof.univ.dr. Ion Eremia, de la Facultatea de Istorie şi Filosofie din Chişinău, a transmis salutări din partea conducerii Universităţii de Stat din Moldova, cu ocazia sărbătoririi de către țara noastră a Centenarului Marii Uniri.

Salutul din partea profesorilor de la Universitatea din Padova a fost transmis de către prof.univ.dr. Dan Octavian Cepraga. Distinsul profesor a evidenţiat rolul Universităţii de la Padova în privinţa studiului românismului, instituție în cadrul căreia se predă limba română neîntrerupt din anul 1932.

În încheiere, domnul prof.univ.dr. Sorin Şipoş a vorbit despre rolul interdisciplinarităţii şi evoluţia acestei  metode de studiu în cercetările din spaţiul românesc după Primul Război Mondial.

Biroul de Comunicare

Image

Image  Image  Image  Image  Image  Image