Pe lângă reprezentanți ai conducerii facultății, la eveniment a participat și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Gheorghe Carp care a vorbit despre importanța fizicii în mediul clinic și nevoia de fizicieni medicali pe piața muncii.

Simpozionul din acest an a avut ca temă Fizica Medicală – spre beneficiul pacientului. Această temă vastă a oferit posibilitatea participanților să acoperere o gamă variată de subiecte începând de la descoperirea razelor Roentgen până la dezvoltarea și implementarea în clinică a imagisticii medicale hibride.

Printre invitați s-au numărat și medici, fizicieni medicali și tehnicieni de radioterapie, care și-au descris experiența profesională în domeniul radioterapiei și radiologiei.

Pe lângă prezentările orale, participanții au contribuit cu numeroase postere științifice, dintre care cele mai inovative au fost premiate.

Simpozionul dedicat Zilei Internaționale a Fizicii Medicale a fost unul de succes pe care dorim să-l repetăm an de an, în pas cu dezvoltarea rapidă a acestui domeniu interdisciplinar. Dorim să mulțumim și pe această cale tuturor participanților, prezentatorilor, profesorilor coordonatori pentru entuziasmul de care dau dovadă an după an și pentru fructuoasa colaborare cu Departamentul de Fizică.

Prof.univ.dr. Loredana Marcu

Facultatea de Științe, Universitatea din Oradea

Președinte al Colegiului Fizicienilor Medicali din România

 

Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image