Loading...
 

Validare concurs de decani

Published At: 23/06/2016 12:07 - (3892 Reads)
Informații de interes public

Senatul Universităţii din Oradea a validat, luni, 25.06.2016, rezultatele concursului public pentru selectarea decanilor, care s-a desfăşurat în perioada 10 – 14 iunie 2016.

Universitatea Oradea în Top 200 realizat de QS Global Employer Survey

Published At: 16/06/2016 15:51 - (3090 Reads)
Informații de interes public

Universitatea din Oradea a fost inclusă în primele 200 de instituţii de învăţământ superior, în topul Emerging Europe and Central Asia (EECA), realizat de QS Global Employer Survey, organizaţie ce evaluează învăţământul superior la nivel global şi se claseză pe locul 7 din cele 11 universităţi din România ce fac parte din acest top.

Conferința Internațională "Națiunea Imaginată. Concepte și etape în construirea identităților naționale europene" organizată de Centrul de Studii Interdisciplinare

Published At: 09/06/2016 09:02 - (3138 Reads)
Informații de interes public

În perioada 16-18 iunie 2016, la Deva, se va desfășura Conferința Internațională Națiunea Imaginată. Concepte și etape în construirea identităților naționale europene. Deschiderea evenimentului va avea loc în data de 16 iunie, ora 17, în Sala Mare a Teatrului de Artă din Deva. Cu acest prilej, vor lua cuvântul Preasfinția Sa Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, Rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, Președintele Senatului Universității „Petru Maior”din Târgu Mureş, Prof. univ. dr. Dan Octavian Cepraga, Università degli Studi di Padova, Prof. univ. dr. habil. Ion Gumenâi, Decanul Facultăţii de Istorie şi Filosofie, Universitatea de Stat din Moldova, Prof. univ. dr. habil. Sorin Şipoş, Directorul Centrului de Studii Interdisciplinare, Universitatea din Oradea.

Congres internaţional şi Sesiune Ştiinţifică la Facultatea de Medicină şi Farmacie

Published At: 08/06/2016 15:54 - (3136 Reads)
Informații de interes public

Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea împreună cu Societatea Română de Biologie Celulară şi Universitatea de Vest “Vasile Goldiș“ din Arad organizează, în perioada 8-12 iunie 2016, al 8-lea Congres Naţional cu participare internaţională şi a 34-a Sesiune Ştiinţifică anuală a Societăţii Române de Biologie Celulară.

Conferinţa Internaţională „Stiinte Sociale si Provocari Contemporane” la FSSU

Published At: 08/06/2016 15:53 - (3060 Reads)
Informații de interes public

Departamentul de Sociologie și Asistență Socială a Facultăţii de Științe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Oradea vă invită la cel mai important eveniment din acest an, al sociologilor de la Universitatea din Oradea, care are loc în zilele de 9-10 iunie 2016, prin organizarea Conferinţei Internaţionale „Social Sciences and the Contemporary Challenges” (Ştiinţe Sociale şi Provocări Contemporane). Cu acest prilej se sărbătoresc 20 de ani de la înfiinţarea specializării „Sociologie” la Universitatea din Oradea.

Expoziţia „ZIPP-ON” aflată la prima ediţie la Facultatea de Arte, Departamentul de Arte Vizuale

Published At: 03/06/2016 15:28 - (3103 Reads)
Informații de interes public

Asociaţia D’ART Oradea în parteneriat cu Departamentul de Arte Vizuale al Facultăţii de Artă din cadrul Universităţii Oradea, cu Liceul de Arte Oradea şi două artiste plastice ale experimentului continuu (Felicia VIERU şi Iulia FILIP SCHREIER), absolvente ale Departamentului de Arte Vizuale, vă invită la o expoziţie inedită în care vor fi expuse lucrările de Design vestimentar şi Artă Decorativă ale elevilor şi studenţilor realizate din capse şi fermoare.

Conferința internațională „The Evaluation of Cross-Border Cooperation in Europe” (Evaluarea cooperării transfrontaliere în Europa)

Published At: 01/06/2016 09:23 - (3389 Reads)
Informații de interes public

Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Universitatea din Oradea, organizează în perioada 1-3 iunie 2016 Conferința internațională cu tema „The Evaluation of Cross-Border Cooperation in Europe”, în cadrul modulului european Jean Monnet „The Evaluation of Cross-border Cooperation at the Frontiers of EU” („Evaluarea cooperării transfrontaliere la frontierele UE”), coordonat de lector univ.dr. Constantin-Vasile Țoca.

Simpozionul Internațional Științific Studențesc „Protecția mediului – prezent și viitor”

Published At: 31/05/2016 14:14 - (2989 Reads)
Informații de interes public

Joi, 2 iunie 2016, ora 10, Departamentul Ingineria Mediului din cadrul Facultății de Protecția Mediului, Universitatea din Oradea, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, organizează Simpozionul Internațional Științific Studențesc „Protecția mediului – prezent și viitor”. Simpozionul se desfășoară sub înaltul patronaj al Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR) și are ca parteneri Școala Doctorală „Agronomie” din cadrul Universității din Debrecen, director prof.dr.ing. Pepó Péter și Centrul de Cercetări pentru Protecția Mediului „Crișana” din cadrul AOSR, director științific conf.dr.ing. Radu Brejea. Este de remarcat participarea delegației de la Universitatea din Debrecen, care prin prof. Pepó Péter președintele Asociației Europene a Agronomilor va prezenta lucrarea „Efectul schimbărilor climatice asupra producției culturilor”, iar 3 doctoranzi vor prezenta postere.

Academicianul Eugen Simion îşi lansează cărţile la Universitatea din Oradea

Published At: 31/05/2016 12:39 - (2999 Reads)
Informații de interes public

Asociația Pro-România Europeană şi Universitatea din Oradea vă invită la întâlnirea cu academicianul EUGEN SIMION. Miercuri, 8 iunie, ora 12.30, la Universitatea din Oradea, în Aula Magna, criticul literar va susține conferința Despre spiritul național în epoca globalizării, urmată de lansarea cărților sale recente despre Cioran și Odobescu. Prezintă: Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române.

Proiect "Jean Monnet" la Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene

Published At: 30/05/2016 12:04 - (3162 Reads)
Informații de interes public

Situaţia internaţională de azi caracterizată de o mobilitate crescândă a populaţiei, de o interconectivitate şi o relaţionare tot mai rapide datorate dezvoltării tehnologiei, aduce provocari noi in abordarea comunicării interculturale. Pe acest fundal global se ridică numeroase întrebări cu privire la relaţiile complexe dintre rase, etnii, comunităţi locale şi internaţionale, la conflictele provocate de migraţie, dar şi la diferite situaţii din afacerile internaţionale, în cadrul cărora, o interacţiune culturală greşit interpretată, poate afecta stabilirea şi dezvoltarea unor contacte în afaceri. În aceste circumstanţe, comunicarea interculturală poate să devină un instrument în rezolvarea situaţiilor de criză, de conflicte regionale sau internaţionale politice, sociale sau de business.

Seminar Geografic Româno-Polonez organizat de Facultatea de Geografie, Turism şi Sport

Published At: 30/05/2016 08:21 - (3316 Reads)
Informații de interes public

Avem deosebita onoare să vă invităm la cea de-a XV-a ediţie a seminarului geografic romano-polonez Geography for Society dedicat tinerilor cercetători de la universităţile din Oradea şi Gdansk. Deschiderea evenimentului are loc luni, 30 mai 2016, de la ora 9.30 în Aula Magna a Universităţii din Oradea. Vă aşteptăm cu drag, Prof.univ.dr. Alexandru Ilieş

VOX DOMINI - Concert de gală

Published At: 27/05/2016 15:52 - (3108 Reads)
Informații de interes public

Departamentul de Muzică al Facultății de Arte, Universitatea din Oradea invită iubitorii de muzică la concertul de gală al celei de a IV-a ediții a festivalului internațional de muzică sacră VOX DOMINI, Duminică, 29 mai 2016, ora 19:00 la Biserica Romano-Catolică ”Barátok” (str. Republicii 28). La invitația organizatorilor festivalului, Prof.univ. Dr. Agneta Marcu (decan) și Conf.univ. Dr. Carmen Vasile (director de departament), au răspuns 120 de studenți și artiști consacrați cu un repertoriu bogat și diversificat dedicat spațiului de cult.

Lect.univ.dr. Mihai Maci îşi lansează cartea "Anatomia unei imposturi"

Published At: 27/05/2016 10:33 - (3390 Reads)
Informații de interes public

Avem plăcerea de a vă invita marţi, 31 mai 2016, ora 11, la lansarea de carte "Anatomia unei imposturi" a lect.univ.dr. Mihai Maci, urmată de dezbaterea "Universitatea izolată şi rosturile oraşului". Evenimentul se va desfăşura în Aula Magna a Universităţii din Oradea şi va avea ca invitat pe primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

Lansare de carte cu degustare de vinuri la Facultatea de Protecţia Mediului

Published At: 26/05/2016 09:49 - (2657 Reads)
Informații de interes public

Editura Casa și Centrul de cultură și civilizație a vinului Millésime au plăcerea să vă invite vineri, 27 mai 2016, de la ora 11, la lansarea a două volume: ”Vinul - de la strugure în pahar. Tot ce trebuie să știm despre vin”, de Jens Priewe și ”Pivnițe de vinuri”, de Dr. Janki Ferenc, Kérey Csilla, ce va avea loc în Sala festivă a Facultății de Protecția Mediului din cadrul Universităţii din Oradea. În cadrul evenimentului vor lua cuvântul referenții de specialitate ai lucrărilor, d-na dr. ing. Pop Maria și dl. dr. ing. Dorin Popa. Invitatul de onoare, dl. Valeriu Stoica, fostul Ministru al Justiției, va face o prezentare a cramelor Avincis.

Conferinţa Naţională a Studenţilor „Actualitate în cercetarea studenţească” la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane

Published At: 26/05/2016 08:47 - (2969 Reads)
Informații de interes public

Avem plăcerea să vă anunţăm că vineri, 27 mai 2016, va avea loc Conferinţa Naţională a Studenţilor cu tema „Actualitate în cercetarea studenţească”. Conferinţa este organizată de către Departamentul de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Oradea, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. La acest eveniment vor participa studenţi şi doctoranzi de la specializările sociologie, asistenţă socială, resurse umane, afiliaţi Universităţii din Oradea şi altor universităţi din ţară (Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, Universitatea "Iuliu Haţeganu" din Cluj). Deschiderea conferinţei va avea loc la orele 11:30, la Biblioteca Universităţii din Oradea, sala de conferinţe, parter. Conferinţa are patru secţiuni, după cum urmează: Procese sociale în România actuală, Asistenţa socială în societatea contemporană, Secţiunea doctoranzilor şi Procese sociale în România actuală.

Tipărește
First PageFast PrevPage: 39/70Fast NextLast Page
13237383940414670