Loading...
 

Vizita ambasadorului Indoneziei E.S. Diar Nurbintoro la Universitatea din Oradea

Published At: 16/03/2016 15:08 - (3606 Reads)
Evenimente desfasurate

Marţi, 15 martie 2016, a avut loc la Universitatea din Oradea vizita Excelenţei Sale Diar Nurbintoro, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Indoneziei în România şi Republica Moldova. În fața comunității academice orădene, E.S. Diar Nurbintoro a susţinut prelegerea „Indonesia, an introduction” prezentând pe scurt istoria statului indonezian, politica sa externă precum şi oportunităţi în accesarea unor burse adresate studenţilor.

Patru noi abilitări la Universitatea din Oradea

Published At: 16/03/2016 14:44 - (4387 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri, 11 martie 2016, a fost o zi specială la Universitatea din Oradea. Patru cadre didactice ale Universității și-au susținut cu succes tezele de abilitare, în fața comisiilor de abilitare și a unui public numeros și select. Susținerea tezelor de abilitare și obținerea, după confirmarea CNATDCU, a dreptului de a conduce doctorate, reprezintă un succes profesional deosebit, dar și o creștere cantitativă și calitativă la nivelul școlilor doctorale din cadrul Universității din Oradea.

Festivitatea de decernare a diplomelor de Doctor la Universitatea din Oradea - 2016

Published At: 15/03/2016 10:49 - (6106 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 10 martie 2016, a avut loc la Universitatea din Oradea o nouă festivitate de înmânare a diplomelor de doctor în știință ai Universității din Oradea. Desfășurată în prezența rectorului Universității din Oradea prof.univ.dr.Constantin Bungău și a directorului CSUD prof.univ.dr. Alina Bădulescu, festivitatea a reprezentat încununarea eforturilor de cercetare pentru un număr de 21 de absolvenți ai studiilor universitare de doctorat la Universitatea din Oradea. Aceștia au primit diplomele conferite prin Ordinul Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice nr. 5954 din 07.12.2015 și Ordinul Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice nr. 3209 din 23.02.2016.

Academicianul Nicolae Breban a conferențiat la Universitatea din Oradea

Published At: 14/03/2016 10:07 - (4532 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi,10 martie 2016, scriitorul Nicolae Breban, membru al Academiei Române, a susținut în Aula Magna a Universității din Oradea conferința Apărarea și promovarea valorilor naționale. Au fost prezenți aproape 300 de participanți: studenți orădeni, în primul rând de la Facultatea de Litere, dar și elevi din ultimele clase de liceu, cadre didactice din învățământul universitar, liceal și gimnazial, alți admiratori și cititori ai prozatorului. Din prezidiul acestei întâlniri culturale a făcut parte și rectorul Universității noastre, dl. prof. univ. dr. Constantin Bungău. Amfitrionul evenimentului a fost criticul și istoricul literar Ion Simuț, profesor la Facultatea de Litere.

Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor la UO

Published At: 16/02/2016 10:46 - (5112 Reads)
Evenimente desfasurate

Deschiderea oficială a a Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor a avut loc joi, 11 februarie 2016, în Aula Magna a Universităţii din Oradea. În cadrul Adunării Generale au fosti prezenți 3 delegați din fiecare Consiliu Județean al Elevilor şi 8 delegați din București. De asemenea, Comisia de Învățământ Gimnazial a fost convocată la acest eveniment pentru a iniția o serie de discuții tematice privind dificultățile întâmpinate în cadrul învățământului gimnazial. Reprezentanții elevilor au participat atât la alegerile pentru ocuparea funcțiilor din cadrul Biroului Executiv, dezbateri privind problemele elevilor cât și la o gală festivă.

Şedinţa extraordinară a Consiliului de Administraţie UO

Published At: 12/02/2016 09:42 - (5647 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 11 februarie 2016, a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului de Administraţie UO în sala de conferinţe a Bibliotecii Universităţii din Oradea. La şedinţa condusă de rectorul universităţii, prof.univ.dr. Constantin Bungău, a fost invitat special Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, prof.univ.dr. Adrian Curaj. Din cadrul universităţii au participat membrii Consiliului de Administraţiei, reprezentanţi ai Senatului universitar şi prodecani şi directori de departamente ai facultăţilor Universităţii din Oradea.

Simpozion studenţesc la UO "Cariera vs Eşec"

Published At: 14/12/2015 14:34 - (5724 Reads)
Evenimente desfasurate

În perioada 09-10 decembrie 2015, la Universitatea din Oradea, au avut loc lucrările Simpozionului CARIERĂ vs EȘEC. Evenimentul a fost compus din două părți: Atelierul „Turnirul Mentorilor” și „Dialoguri Studențești”. Invitații speciali au fost: actorul Richard Balint de la Teatrul de Stat „Regina Maria”, prof. univ. dr. Constantin Bungău – rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. Constantin Rada, Irina Gherghilescu – actor și consilier dezvoltare personală și spirituală, Sabin Mureșan – paceworker și Dan Pavel – manager general Benvenuti. Participanții la acest workshop au primit și descoperit o serie sfaturi, informații și strategii cu ajutorul cărora pot dobândi cheia succesului în carieră.

Conferinţa de închidere a proiectului “Platforma de cercetare Română - Maghiară pentru realizarea proiectelor de cercetare în domeniul materialelor avansate” la UO

Published At: 10/12/2015 15:06 - (5797 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 10 decembrie 2015, a avut loc conferinţa de închidere a proiectului “Platforma de cercetare Română - Maghiară pentru realizarea proiectelor de cercetare în domeniul materialelor avansate (Hungarian-Romanian Research Platform for Smart Materials Research Projects Support)”, organizată în cadrul Proiectului HURO/1101/191 şi implementată de Universitatea din Oradea, în calitate de partener. Evenimentul a avut loc în clădirea V2 a universităţii, clădire refăcută în totalitate cu bani europeni, cu dotările aferente privind instrumentaţia specifică domeniului de nanotehnologie, domeniu care permite Universităţii din Oradea să avanseze de la teorie la aplicaţii practice.

Expoziţie de pictură Cornel Teodor Durgheu - Retrospectivă 70

Published At: 03/12/2015 12:34 - (7280 Reads)
Evenimente desfasurate

Luni, 30 noiembrie 2015, a avut loc în holul Bibliotecii Universităţii din Oradea vernisajul expoziţiei de pictură dedicat omagierii artistului creator prof. univ. dr. Cornel Teodor DURGHEU la 70 de ani, prin operele sale personale şi originale de creaţie picturală, în cei 56 de ani de activitate artistică, special, pentru că specializarea creatorului Durgheu este sculptura şi, prin această manifestare, a fost evocată Ziua Naţională a României - 1 Decembrie 2015. Totodată pe data de 29 noiembrie 2015, în satul natal al artistului - Berechiu, prin donaţie personală, a fost dezvelit un Monument de For Public de reprezentare istorică specială, numit „Semn Istoric”, 1910 ani de la al doilea război daco-roman (105-106 d.H.).

Conferinţa Naţională Tehnico-Ştiinţifică aflată la ediţia a 15-a – „Tehnologii Moderne pentru Mileniul III” la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură

Published At: 02/12/2015 09:20 - (6446 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri, 27 Noiembrie 2015, a avut loc la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură, Conferinţa Naţională Tehnico-Ştiinţifică aflată la a 15-a ediţie, „TEHNOLOGII MODERNE PENTRU MILENIUL III” unde au fost susţinute comunicări ştiinţifice.

Participarea studenţilor de la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport la „Festival of Academic Sports” (F.A.S.) în Polonia

Published At: 27/11/2015 09:32 - (6052 Reads)
Evenimente desfasurate

Studenți de la Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie, Turism și Sport au participat în perioada 18-21 noiembrie 2015, la programul internațional „Festival of Academic Sports” (F.A.S.) organizat de Universitatea din Rzeszów – Polonia. Festivalul Sportului Academic a reunit 13 universități din Polonia, Slovacia, Ucraina și România. Obiectivele programului au fost axate pe promovarea integrării tinerilor din comunitățile academice, competiții sportive și recreative, schimb de experiență în strânsă legatură cu tradițiile, cultura și folclorul țărilor din Europa Centrală și de Est. De asemenea, s-a urmărit stabilirea unor noi posibilități de cooperare și îmbogățirea experienței participanților cu accent pe promovarea și dezvoltarea unui stil de viață sănătos și activ în cadrul comunităților academice.

Reprezentanţii EMERSON ORADEA SRL într-o primă vizită de lucru la Departamentul de Ingineria Sistemelor Automate şi Management din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei

Published At: 13/11/2015 11:39 - (6878 Reads)
Evenimente desfasurate

În cadrul Departamentului de Ingineria Sistemelor Automate şi Management a avut loc, în data de 12 noiembrie 2015, o întâlnire de lucru între reprezentanţi ai companiei EMERSON ORADEA SRL şi cadrele didactice ale departamentului care predau discipline legate de Acţionǎri electrice și Sisteme de comandǎ și reglare a acţionǎrilor electrice. Acest prim contact a urmărit crearea unei baze de pornire pentru un parteneriat orientat pe promovarea tehnologiilor actuale din domeniul automaticii industriale şi a testării motoarelor electrice.

Simpozion naţional la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” - „Sfântul Ioan Gură de Aur - modelul păstorului, teologului și filantropului creştin“

Published At: 13/11/2015 09:39 - (3894 Reads)
Evenimente desfasurate

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea, a organizat în perioada 05-06 noiembrie 2015, Simpozionul naţional cu tema „ Sfântul Ioan Gură de Aur - modelul păstorului, teologului şi filantropului creştin”. Evenimentul se încadrează în seria de manifestări organizate de facultatea orădeană cu prilejul proclamării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2015 ca „Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi“ şi „Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii“.

Lansare de carte a prof.univ.dr. Dan Octavian Cepraga de la Universitatea de Studii din Padova

Published At: 10/11/2015 15:00 - (5451 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri,6 noiembrie 2015, ora 15.30, în cadrul lucrărilor Conferinței internaționale Hermeneutica documentului medieval. Concepte. Sensuri. Interpretări, a avut loc lansarea volumului Esperimenti italiani Studi sull’italianismo romeno dell’Ottocento aparținând profesorului univ. dr. Dan Octavian Cepraga (Università Degli Studi di Padova, Departimento di Studi Linguistici e Letterari). Volumul a fost prezentat de prof. univ. dr. Sorin Șipoș, prof. univ. dr. Roberto Scagno, prof. univ. dr. Dan Octavian Cepraga.

First PageFast PrevPage: 81/97Fast NextLast Page
17179808182839197
Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea

Online pe website

87 online users