Loading...
 

Decernare DHC, Simpozion Internaţional Ştiinţific Studenţesc şi lansare de carte la Protecţia Mediului cu ocazia Zilei Mediului

Published At: 21/07/2015 15:37 - (6300 Reads)
Evenimente desfasurate

Facultatea de Protecția Mediului, prima facultate de profil din țară, prin Departamentul de Ingineria Mediului a organizat vineri, 5 iunie 2015, o serie de manifestări dedicate Zilei Mediului. Cu această ocazie a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului univ.dr.ing. Ioan Jelev, cercetător ştiinţific principal gradul I la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului, respectiv la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, profesor la Universitatea din Oradea, fost ministru secretar de stat al Ministerului Mediului.

Istoricii lansează volumul "From Periphery to Centre. The Image of Europe at the Eastern Border of Europe" la UO

Published At: 17/07/2015 11:22 - (5631 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 16 iulie 2015, la Universitatea din Oradea a avut loc lansarea volumului “From Periphery to Centre. The Image of Europe at the Eastern Border of Europe“, (“De la periferie spre centru. Imaginea Europei la graniţa estică europeană”) apărut sub egida Academiei Române și a Centrului de Studii Transilvane și coordonat de prof.univ.dr. Sorin Şipoş, prof.univ.dr. Gabriel Moisa, prof.univ.dr. Dan Octavian Cepraga, prof.univ.dr. Mircea Brie și prof.univ.dr. Teodor Mateoc. Cartea reunește comunicările susținute în cadrul unei conferinţe internaţionale organizate în anul 2013 la Oradea de către Universitatea din Oradea, Universitatea din Padova şi Universitatea de Stat din Republica Moldova și face parte dintr-un proiect Jean Monnet câștigat de prof.univ.dr. Sorin Șipoș.

Spectacol al Facultăţii de Arte - Commedia Dell'Amore

Published At: 29/06/2015 11:00 - (5215 Reads)
Evenimente desfasurate

Spectacolul Clasei de Operă, susținut joi, 25 iunie 2015, pe scena Liceului Greco-Catolic ”Iuliu Maniu” se înscrie în anvergura unui art-event studențesc de excepție, încadrându-se în suita de spectacole prin care Facultatea de Arte a Universității din Oradea celebrează 20 de ani de învățământ muzical universitar.

Participarea Universității din Oradea la Conferința Internațională ModTech2015

Published At: 22/06/2015 15:31 - (6216 Reads)
Evenimente desfasurate

Conferința Internațională „Modern Technologies in Industrial Engineering”, ModTech2015, aflată la a treia ediție, a fost organizată în perioada 17-20 iunie 2015, la Mamaia, de către Asociația Profesională în Tehnologii Moderne de Fabricație ModTech (Iași, România), în colaborare cu Facultatea de Inginerie Mecanică din Gliwice (Polonia), Universitatea Maritimă din Constanța (România), Universitatea Națională Tehnică din Donețk (Ucraina) și Universitatea Tehnică a Moldovei (Republica Moldova).

Eveniment ştiinţific co-sponsorizat tehnic IEEE organizat de Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei

Published At: 17/06/2015 15:30 - (5370 Reads)
Evenimente desfasurate

Conducerea Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației a organizat împreună cu Societatea de Circuite şi Sisteme – Secţiunea IEEE Romania, Asociația Inginerilor Electricieni și Electroniști din Romania şi Asociația pentru Inginerie Integrată și Management Industrial, evenimentul bianual ”The 13th International Conference on Engineering of Modern Electric Systems (EMES)”, 2015, orientat pe următoarele domenii: inginerie electrică, calculatoare și tehnologia informației, automatizări și nu în ultimul rând, electronică și telecomunicații.

Participarea studenților de la Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică la Simpozionul Naţional ”Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” BACStud2015 14-16 mai 2015

Published At: 11/06/2015 15:02 - (7686 Reads)
Evenimente desfasurate

Universitatea Agora din municipiul Oradea (UAO) a organizat prima ediţie a Simpozionului Național “Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” (BACStud2015). Din partea Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică a participat o grupă de studenți cu trei lucrări științifice. Lucrările reflectă preocupările studenților din cadrul cercului științific MODELAREA SISTEMELOR TEHNICE UTILIZÂND SOLID EDGE.

Concertul aniversar al Orchestrei Simfonice de Suflători Oradea

Published At: 08/06/2015 13:27 - (4811 Reads)
Evenimente desfasurate

Orchestra Simfonică de Suflători Oradea a celebrat vineri, 5 iunie 2015, 5 ani de la înființare. Studenții specializării Interpretare muzicală – instrumente, alături de absolvenții Facultății de Arte, elevi ai Liceului de Arte Oradea (aspiranți la studenție) și invitați, și-au îmbinat măiestria instrumentală cu pasiunea interpretativă în realizarea unui concert de excepție găzduit de Filarmonica de Stat Oradea în sala Enescu-Bartók.

Concurs SOLID EDGE - ediţia a II-a 2014-2015

Published At: 04/06/2015 15:33 - (5577 Reads)
Evenimente desfasurate

Departamentul de Inginerie Industrială din cadrul Facultăţii de INGINERIE MANAGERIALĂ ŞI TEHNOLOGICĂ de la Universitatea din Oradea a organizat, împreună cu SC COMAU ROMANIA, pe durata anului universitar 2014/ 2015 cercul ştiinţific studenţesc MODELAREA SISTEMELOR TEHNICE UTILIZÂND Solid Edge. Obiectivele urmărite au fost: dezvoltarea abilităţilor de modelare 3D şi 2D utilizând Solid Edge; dezvoltarea abilităţilor de simulare a funcţionării sistemelor tehnice utilizând Solid Edge; dezvoltarea abilităţilor de utilizare a modulelor de tip CAE (Computer Aided Engineering) din Solid Edge.

Profesorul universitar doctor Georges Contogeorgis a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea

Published At: 04/06/2015 15:21 - (3969 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri, 29 mai 2015 a avut loc, la Universitatea din Oradea, decernarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Georges Contogeorgis de la Universitatea Panteion din Atena. Această manifestare a oferit Senatului Universităţii din Oradea ocazia de a recunoaşte o personalitate de valoare din punct de vedere ştiinţific, academic şi politic şi de a o promova ca model de urmat pentru întreaga comunitate academică.

Conferinţa Internaţională „The Image of the Other in the European Intercultural Dialogue”

Published At: 04/06/2015 15:09 - (5954 Reads)
Evenimente desfasurate

Într-o eră a globalizării în care nivelul de interacţiune şi interdependenţă este într-o permanentă creştere, comunicarea interculturală între indivizi, grupuri, naţiuni joacă un rol din ce în ce mai important, iar oamenii de ştiinţă răspund acestui fenomen studiindu-l şi aducându-şi contribuţia cu analize, cercetări şi propuneri de implementare a unui dialog intercultural care să favorizeze transmiterea unor mesaje prin care să se realizeze dezideratele secolului XXI o lume mai bună, mai sigură.

Lansare de carte a istoricilor la Universitatea din Padova, Italia

Published At: 04/06/2015 11:15 - (3659 Reads)
Evenimente desfasurate

Miercuri, 3 iunie 2015, la Universitatea din Padova a avut loc lansarea volumului From Periphery to Centre. The Image of Europe at the Eastern Border of Europe, Academia Română, Centrul de Studii Transilvane, coordonat de prof. univ dr. Sorin Şipoş, prof univ dr. Gabriel Moisa, prof. univ. dr. Dan Octavian Cepraga, prof. univ.dr. Mircea Brie și prof.univ.dr. Teodor Mateoc. Lucrarea este rezultatul unei conferinţe internaţionale organizate în anul 2013 la Oradea sub egida Universităţii din Oradea, Universităţii din Padova şi a Universităţii de Stat din Republica Moldova.

Conferinţa „Învață să înveți!”

Published At: 04/06/2015 10:42 - (5459 Reads)
Evenimente desfasurate

Revista Studenţească PRINCIPII a Universităţii din Oradea a organizat miercuri, 3 iunie 2015, Conferința cu dezbateri pe tema „Învață să înveți!” în Sala de Conferințe a Bibliotecii universitare. În cadrul conferinţei conf.univ.dr. Carmen Popa, din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane a vorbit despre eficientizarea activității de învățare a studenților.

Vivat Academia 2015. Festivalul artelor studențești, ediţia a II-a, 26-27 mai 2015

Published At: 02/06/2015 12:34 - (6641 Reads)
Evenimente desfasurate

Timp de două zile campusul universității a răsunat în ritmuri și armonii de canțonete, gospeluri, muzică ușoară, jazz, muzică populară, coruri, muzică de cameră, muzică de brass, operă și lucrări pentru orchestră simfonică de suflători. Studenții Facultății de Arte, alături de studenți pasionați de muzică de la alte facultăți din cadrul Universității din Oradea, s-au întâlnit într-un maraton de ansambluri, formații camerale și lucrări solistice, ambientate de creațiile studenților plasticieni. Până în miez de noapte, filologii universitari, împreună cu invitații lor din urbe, s-au transformat în corifeii festivalului, într-un inedit spațiu de poezie autohtonă.

Premiul I la concursul Mot à Monde

Published At: 28/05/2015 14:10 - (3299 Reads)
Evenimente desfasurate

Stejeran Adriana Denisa, studentă la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea, anul III, specializarea engleză-franceză, a obţinut premiul I la etapa naţională a concursului de traduceri dintr-un autor francofon Mot à Monde, organizat de Institutul Francez din Cluj-Napoca în colaborare cu Ambasada Franţei si Agenţia Universitară a Francofoniei. Competiţia se află la cea de-a 9-a ediţie şi întruneşte anual numeroase universităţi din ţară şi din Republica Moldova.

Performanţa în cercetare premiată la UO

Published At: 27/05/2015 13:54 - (3073 Reads)
Evenimente desfasurate

A devenit o tradiţie la Universitatea din Oradea ca rezultatele remarcabile obţinute atât de cadrele didactice cât şi de către studenţii noştri să fie premiate într-un cadru festiv. În acest context, cea de-a 26-a ediţie a Săptămânii Ştiinţifice a Universităţii din Oradea a constituit prilejul potrivit pentru a evidenţia perfomanţa în cercetare.

First PageFast PrevPage: 66/80Fast NextLast Page
15864656667687480
Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea

Calendar Evenimente


April 2023
Lu Ma Me Jo Vi Du
27 28 29 30 31 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
01 02 03 04 05 06 07

Online pe website

96 online users