Loading...
 

Xenofobia, abordări științifice

Published At: 01/11/2021 11:43 - (2123 Reads)
Evenimente desfasurate

Volumul „Fighting Xenophobia in the EU”, conține o parte din comunicările susținute la conferința internațională A Call for Tolerance in EU. Conferința a fost unul din evenimentele cele mai importante derulate în cadrul proiectului „Combaterea xenofobiei. Provocări pentru comunicare”, un modul Jean Monnet, condus de lect. univ. dr. Irina Pop, de la Universitatea din Oradea. „Proiectul s-a desfășurat în perioada 2019-2021 și a dorit să aducă în sfera publică dezbaterea despre combaterea xenofobiei, subliniind diferitele perspective în care xenofobia este percepută” explică lect. univ. dr. Irina Pop.

Dileme, răspunsuri: „Azi student, mâine?”

Published At: 28/10/2021 11:28 - (2435 Reads)
Evenimente desfasurate

Facultatea de Litere a Universității din Oradea organizează, în săptămâna 1 - 5 noiembrie 2021, trei webinarii de orientare în carieră dedicate studenților, masteranzilor și absolvenților studiilor de filologie. „Aceste întâlniri virtuale au ca scop facilitarea accesului la piața muncii prin interacțiunea directă cu potențiali angajatori de la diverse firme sau instituții”, precizează lect. univ. dr. Teodora Cernău.

Ziua europeană de luptă împotriva traficului de ființe umane

Published At: 22/10/2021 08:52 - (2023 Reads)
Evenimente desfasurate

Printr-o inițiativă comună, Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul Universității din Oradea și Next Steps Romania au marcat în data de 18 octombrie a.c. Ziua europeană de luptă împotriva traficului de ființe umane prin organizarea unui eveniment desfășurat în incinta Sălii de Conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea.

Peste 2.000 de volume, din biblioteca scriitorului Ion Nicolae Anghel și a soției sale, Dana Gheorghiu, au intrat în depozitele Bibliotecii Universității din Oradea

Published At: 20/10/2021 14:18 - (1939 Reads)
Evenimente desfasurate

De acum patrimoniul de carte al Bibliotecii Universității din Oradea este și mai bogat. Lect. univ. dr. Florin Ardelean a mijlocit o consistentă donație de carte, făcută de filologul, editorul și scriitorul Ion Nicolae Anghel și de soția sa, scriitoarea Dana Gheorghiu. Miercuri dimineața, cele peste 2.000 de volume, sosite de la Timișoara, au ajuns în depozitele bibliotecii. Este vorba de carte din domenii precum: filosofia, istoria literară, estetica, artele plastice, istoria, critica literară etc. Printre volume se află și colecția completă a cărților apărute la editura Amarcord, al cărei proprietar a fost însuși donatorul.

Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea aniversează împlinirea a 30 de ani de învățământ economic superior în orașul de pe Crișul Repede

Published At: 19/10/2021 12:39 - (1353 Reads)
Evenimente desfasurate

Conducerea Facultății de Științe Economice a Universității din Oradea îi invită pe toți ce-i sunt: absolvenți, parteneri, colaboratori, studenți, profesori și prieteni, să sărbătorească împreună aniversarea a trei decenii de învățământ economic superior la Oradea.

Sesiune de comunicări științifice din domeniul Științelor Economice

Published At: 18/10/2021 15:12 - (1865 Reads)
Evenimente desfasurate

Facultatea de Științe Economice, a Universității din Oradea, în parteneriat cu CCCDD – Centrul de Cercetare pentru Competitivitate și Dezvoltare Durabilă, AFER – Asociația Facultăților de Economie din România, invită cadrele didactice, studenții, masteranzii și absolvenții din domeniul fundamental al Științelor Economice și din domenii complementare la Sesiunea de Comunicări Științifice „EMERGING MARKETS ECONOMICS AND BUSINESS - Theoretical, Empirical and Policy-Oriented Contributions of Master Students and Graduates” - Ediția a IX - a ORADEA, 26 noiembrie 2021.

Centrul Comunitar „Gutenberg” - mai primitor

Published At: 18/10/2021 10:59 - (1274 Reads)
Evenimente desfasurate

Studenții Departamentului de Arte Decorative, al Facultății de Arte, a Universității din Oradea, coordonați de conf. univ. dr. Mihaela Tătulescu, au făcut mai primitor Centrul Comunitar „Gutenberg”. Proiectul „Un zâmbet, o floare, un strop de culoare”, derulat de Primăria Municipiului Oradea, împreună cu Departamentul de Arte Decorative, al Facultății de Arte, a Universității din Oradea își propune să facă un loc de trai mai bun pentru „chiriașii” Centrului Comunitar „Gutenberg”, destinat persoanelor fără adăpost.

Invitați de marcă, soluții inedite și momente poetice la workshop-ul studențesc „Creșterea eficienței energetice la consumatori industriali și casnici” – Ediția a VI-a

Published At: 18/10/2021 10:15 - (1794 Reads)
Evenimente desfasurate

În perioada 14-16 octombrie 2021 a avut loc cea de-a VI-a ediție a workshop-ului studențesc „Creșterea eficienței energetice la consumatori industriali și casnici”, organizat de Centrul de creație științifică și inovare al studenților energeticieni orădeni (CCSISEO) din cadrul Departamentului de Inginerie Energetică al Facultății de Inginerie Energetică și Management Industrial (FIEMI), de la Universitatea din Oradea în colaborare cu Asociația Clusterul de Cercetări Științifice, Inovare și Studii Europene din Oradea (ACCSISEO), Asociația Generală a Inginerilor din România - Filiala Arad, Asociația Studenților Ingineri din Oradea.

ANUNȚ PRIVIND ÎNCEPEREA PROIECTULUI SISTEM INOVATIV DE VALORIFICARE A ENERGIEI DIN BIOMASĂ CU EFICIENȚĂ RIDICATĂ

Published At: 18/10/2021 08:44 - (1538 Reads)
Evenimente desfasurate

CLIMAROL PREST SRL cu sediul în Municipiul Oradea, str. Grigore Ureche, nr. 15, Sc. C, ap. 48, jud. Bihor, cod poștal 410485, România, derulează, începând cu data de 24.09.2021, proiectul „SISTEM INOVATIV DE VALORIFICARE A ENERGIEI DIN BIOMASĂ CU EFICIENȚĂ RIDICATĂ” cod SMIS 123392 în parteneriat cu UNIVERSITATEA DIN ORADEA cu sediul în Municipiul Oradea, România, Str. Universității nr. 1, județul Bihor, cod poștal 410087, România, conform contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Pentru o „studenție memorabilă”, înscrieți-vă-n USO!

Published At: 15/10/2021 09:39 - (1409 Reads)
Evenimente desfasurate

Uniunea Studenților din Oradea (USO) caută noi membri. Campania de recrutare se încheie la data de 17 octombrie, așa că aceia care își doresc să facă din viața de student o experiență memorabilă și edificatoare, deopotrivă, trebuie să se grăbească. Înscrierea e foarte simplă și dovedește că studenții de la USO sunt în pas cu vremurile. Înrolarea se poate face scanând codul QR de pe afiș sau accesând: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScZqb5CqLMWUbRp3u_dqqUMSljZLK-EpjfgFT2sU5Vv-fCd4A/viewform

First PageFast PrevPage: 53/103Fast NextLast Page
142515253545564103
Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea

Online pe website

166 online users