Loading...
 

Conferinţa internațională “Migration and European Integration of Minorities” (Migrația și Integrarea Minorităților în Europa)

Published At: 21/11/2014 13:45 - (4177 Reads)
Evenimente desfasurate

În perioada 6-9 noiembrie 2014, Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării a organizat la Universitatea din Oradea, conferinta internațională “Migration and European Integration of Minorities”. Evenimentul științific a reprezentat una dintre activitățile proiectului Jean Monnet intitulat “Migration and European Integration of Minorities at the Eastern Border of the European Union”coordonat de lector univ.dr. Polgár István din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene. Deschiderea oficială a avut loc vineri, 7 noiembrie, de la ora 10 la Biblioteca Universității din Oradea.

Seminar TIE (Tehnologii de Interconectare în Electronică)

Published At: 19/11/2014 13:50 - (7460 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 7 noiembrie 2014, a avut loc Seminarul TIE, găzduit de Universitatea din Oradea. La întâlnirea Comitetului Director TIE au fost prezenţi: Prof.Univ.dr.ing. Paul SVASTA Universitatea Politehnica Bucureşti, Ing. Alexandru BORCEA - preşedinte ARIES România, Prof.Univ.dr.ing. Dan PITICĂ - Decan al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii Cluj-Napoca, Prof.univ.dr.ing. Aurel GONTEAN Universitatea Politehnica Timişoara, Prof.Univ.dr.ing. Ioan MIHU Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Prof.Univ.dr.ing. Ioan LIŢĂ Universitatea din Piteşti.

Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea prof.univ.dr. Ovidiu Nicolescu

Published At: 18/11/2014 14:24 - (5543 Reads)
Evenimente desfasurate

Facultatea de Ştiinţe Economice a Universității din Oradea, prin Departamentul de Management – Marketing, a acordat luni, 17 noiembrie 2014, titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea, prof.univ.dr. Ovidiu Nicolescu, preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi director al Centrului Naţional de Excelenţă pentru Studii de Management Comparat Internaţional.

Conferinţe de Management al carierei pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe, Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei şi Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane Specializare Psihologie, “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”

Published At: 14/11/2014 11:45 - (3400 Reads)
Evenimente desfasurate

Miercuri, 22 octombrie 2014, a avut loc Conferinţa de Management al carierei dedicată studenţilor Facultăţii de Ştiinţe de la specializările Biologie, Chimie, Fizică medicală, Fizica explorărilor şi terapiilor biomedicale, Matematică şi Matematică-Informatică. Conferinţa a fost intitulată „Ştiinţe aplicate” şi reprezintă o activitate din cadrul proiectului „Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”.

Conferinţa "Mediul de afaceri şi accesul tinerilor pe piaţa muncii" la UO

Published At: 11/11/2014 12:59 - (4258 Reads)
Evenimente desfasurate

Ministrul Fondurilor Europene - Eugen Orlando Teodorovici şi ministrul IMM-urilor, Mediul de afaceri şi Turism – Florin Nicolae Jianu, au vizitat luni, 10 noiembrie 2014, Universitatea din Oradea pentru a susţine în Aula Magna conferinţa "Mediul de afaceri şi accesul tinerilor pe piaţa muncii". Întâlnirea a fost dedicată studenţilor fiind organizată de Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism (D.I.M.M.M.A.T) în parteneriat cu Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. (C.N.I.P.M.M.R) - Filiala Oradea şi cu sprijinul Universităţii din Oradea.

Ziua Internațională a Fizicii Medicale, 7 noiembrie 2014 simpozion

Published At: 11/11/2014 08:51 - (17730 Reads)
Evenimente desfasurate

Pentru al doilea an consecutiv, Organizația Internațională pentru Fizica Medicală (IOMP) a lansat un apel prin care a invitat fizicienii medicali și pe toți cei interesați în acest frumos domeniu să marcheze ziua de 7 noiembrie – Ziua Internațională a Fizicii Medicale. Universitatea din Oradea a răspuns apelului prin organizarea unei manifestări științifice pe tema Imagisticii medicale și al rolului fizicii medicale în dezvoltarea acestei ramuri clinice. Evenimentul a fost organizat de către Departamentul de Fizică al Facultății de Științe în colaborare cu Colegiul Fizicienilor Medicali din România. La eveniment au participat cadre didactice și medicale, fizicieni medicali, studenți ai Facultății de Științe și elevi de liceu.

Târgul locurilor de muncă pentru studenţi şi absolvenţi, ediţia de toamnă 2014

Published At: 10/11/2014 09:49 - (3743 Reads)
Evenimente desfasurate

Universitatea din Oradea prin Centrul de Consiliere şi Servicii privind Cariera (CCSC) al Universităţii din Oradea în parteneriat cu AIESEC Oradea a organizat în 6 noiembrie 2014 Târgul locurilor de muncă pentru studenţi şi absolvenţi, ediţia de toamnă 2014. La acest târg au răspuns invitației noastre opt firme, majoritatea multinaţionale: INTEVA, Plexus, Celestica, ISROM, Raiffeisen Bank, Qubiz, Școala de IT și AJOFM Bihor. Ofertele de muncă au fost atât pentru absolvenţi cât și pentru studenţi în domenii precum: Electronică, IT şi Mecanică, Inginerie, Ştiinţe Economice. Prin acest eveniment Universitatea din Oradea oferă, pe de o parte, studenților și absolvenților oportunitatea de validare a competențelor formate de-a lungul anilor de studii pe o piața dinamică a muncii iar pe de altă parte facilitarea procesului de inserție pe piața forței de muncă.

Învăţământul universitar de educaţie fizică şi sport din Oradea- 50 de ani de activitate

Published At: 23/10/2014 12:15 - (7897 Reads)
Evenimente desfasurate

Departamentul de Educaţie fizică, Sport şi Kinetoterapie din cadrul Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport celebrează anul acesta 50 de ani de învăţământ superior de educaţie fizică şi sport la Oradea. În programul aniversar au fost incluse mai multe evenimente care să marcheze cât mai reprezentativ jumătate de secol de existenţă de educaţie fizică şi sport la Oradea. Manifestările au avut loc în cadrul Universităţii din Oradea în intervalul 16-18 octombrie ac.

Lansare de carte în memoria lui Nicolae Balotă

Published At: 20/10/2014 08:46 - (6439 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 16 octombrie 2014, în Aula Magna a Universităţii din Oradea a avut loc lansarea volumului „Nicolae Balotă şi literele române”, al prof. dr. Carmen Elena Andrei, profesor de limba si literatura română la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, aparută anul acesta la Editura Academiei Române. Această manifestare intitulată „În memoria lui Nicolae Balotă” face parte din programul prilejuit de aniversarea a 95 de ani de existenţă a Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu”, organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea, şi care se înscrie în bunele relaţii de colaborare pe care instituţia noastră le are cu învăţământul preuniversitar. Invitaţi de onoare au fost PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, scriitorul Dumitru Radu Popescu, membru al Academiei Române şi director al Editurii Academiei, prof. univ. dr. Ion Simuţ, Facultatea de Litere.

Comemorarea Zilei Holocaustului la UO

Published At: 13/10/2014 11:46 - (4598 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 9 octombrie 2014, în Sala de conferinţe a Bibliotecii Universităţii din Oradea, a avut loc marcarea Zilei Comemorării Holocaustului în România, organizată de Centrul pentru Cercetarea Istoriei Evreilor „Eva Heyman” în colaborare cu Biblioteca Universităţii din Oradea şi Departamentul de Istorie din cadrul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării (FIRISPSC).

A ÎNCEPUT UN NOU AN UNIVERSITAR

Published At: 02/10/2014 15:27 - (3388 Reads)
Evenimente desfasurate

Universitatea din Oradea şi-a deschis miercuri porţile, ocazie cu care Sala Polivalentă a universităţii a devenit neîncăpătoare pentru sutele de studenţi şi părinţi care au asistat la festivitate. 17500 de studenţi vor reveni la cursuri, din care 4708 sunt boboci la formele de învăţământ licenţă şi masterat. Ceremonia a fost deschisă de rectorul UO, prof.univ.dr. Constantin Bungău care a urat studenţilor bun venit: “În 2014 Universitatea din Oradea păşește într-un nou an universitar cu mult mai multă încredere dar şi responsabilitate în acelaşi timp, ca rezultat al Calificativului „GRAD de ÎNCREDERE RIDICAT” obţinut în urma vizitei ARACIS în anul universitar care abia s-a încheiat”.

Noaptea Cercetătorilor la a doua ediţie

Published At: 01/10/2014 09:38 - (12261 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri seara, municipiul Oradea a fost pentru a doua oară un punct de reper important pe harta europeană a cercetătorilor. Cu începere de la ora 17 şi sub organizarea Universităţii din Oradea, Sala Polivalentă a universităţii a găzduit manifestarea ştiinţifică “Noaptea Cercetătorilor 2014”. Evenimentul a fost organizat simultan în toate țările Uniunii Europene. În a patra vineri a lunii septembrie, anul acesta în data de 26 a lunii, participanții din peste 300 de orașe europene au construit împreună harta științifică a Europei.

Concursul Naţional „Democraţie şi toleranţă”

Published At: 07/08/2014 13:14 - (4752 Reads)
Evenimente desfasurate

În perioada 28-31 iulie 2014, Bihorul a găzduit cea de-a 20-a ediţie a Concursului Naţional „Democraţie şi toleranţă”, care reprezintă o formă complexă de educaţie civică ce se adresează elevilor din ciclul primar şi gimnazial. La acest eveniment prof.univ.dr. Sorin Şipoş, prorector al Universităţii din Oradea, a conferit premiul „Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca” laureaţilor concursului.

Simpozionul Științific Internațional „Tradiție istorică și perspective europene”

Published At: 29/07/2014 15:13 - (5912 Reads)
Evenimente desfasurate

Luni, 21 iulie 2014, de la ora 10, în Sala de conferințe a Bibliotecii Științifice „Andrei Lupan” a Academiei de Științe a Moldovei a avut loc deschiderea oficială a Simpozionului Științific Internațional Tradiție istorică și perspective europene, eveniment organizat de Universitatea din Oradea, Universitatea de Stat din Republica Moldova, Universitatea din Padova, Academia Română prin Centrul de Studii Transilvane, Cluj-Napoca și Centrul de Studii interdisciplinare Oradea-Chişinău în parteneriat cu Institutul de Istorie al AȘM, Biblioteca Științifică Centrală ”A. Lupan” și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, cu participarea și sprijinul financiar al Institutului Cultural Român ”Mihai Eminescu”, Chișinău. La eveniment au fost prezenți și studenți din România, respectiv din Republica Moldova.

Școala de Vară internaţională „The Image of Central Europe and of the European Union in the Narrations of Foreign Travellers”

Published At: 29/07/2014 15:01 - (5207 Reads)
Evenimente desfasurate

Deschiderea oficială a Şcolii de Vară internaţionale „The Image of Central Europe and of the European Union in the Narrations of Foreign Travellers”, organizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul programului ”Jean Monnet”, a avut loc luni, 21 iulie 2014, ora 1530, la Universitatea de Stat din Moldova, Chișinău. Cu acest prilej au luat cuvântul conf. univ. dr. Igor Şarov, vice ministrul culturii Republicii Moldova, prof. univ. dr. Sorin Şipoş, prorector al Universităţii din Oradea, prof. univ. dr. Dan Octavian Cepraga, Universitatea din Padova, conf. univ. dr. Ion Gumenâi, decanul Facultăţii de Istorie şi Filozofie a Universităţii de Stat din Moldova şi Liviu Bleoca, reprezentant al Ambasadei României în Republica Moldova.

First PageFast PrevPage: 81/93Fast NextLast Page
17179808182839193
Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea

Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea


NEWSLETTER #2 EU GREEN_UO

            Buton persoane cu dizabilitati

Online pe website

78 online users