La lansarea cărţii au luat cuvântul prof.univ.dr. Constantin Bungău, rector al Universităţii din Oradea, prof.univ.dr. Mircea Morariu de la Facultatea de Litere, conf.univ.dr. Cristina Matiuţa şi ambasadorul României în Germania, fost jurnalist al Europei Libere, Emil Hurezeanu.

„Cartea a apărut anul trecut la editura Curtea Veche din Bucureşti, are 500 de pagini şi marchează poziţia jurnalistului, al omului care trebuie sa aibă un fel de raport aproape egal cu timpul, o scurtă întoarcere în timp, cuprinzând editorialele publicate între 1996 şi 2015. Volumul merită citit şi pentru a urmări cum ne relatează Emil Hurezeanu că ne-am petrecut timpul în ultimii 20 de ani”, a spus prof.univ.dr. Mircea Morariu.

Cristina Matiuţa a subliniat faptul că „volumul de faţă este un instrument pentru studenţi, sociologi, politologi, istorici, conţinând părţi din trecutul nostru, cunoaşterea profundă a istoriei noastre şi a altora, despre politica internă şi externă, despre NATO şi Rusia”.

Scriitorul Emil Hurezeanu a menţionat că această „carte este un jurnal pentru că este o alegere subiectivă a unor secvenţe, chiar dacă cronicarul nu e dator cu subiectivitate decât în măsura în care percepem aceeaşi imagine mai interesant sau mai banal decât alţii. Este un jurnal pentru că am ales singur dintr-un arhipelag de observaţii şi percepţii ceea ce cred eu că este mai important pentru ultimii 20 de ani. Prin şansa de a mă fi născut în România, în Transilvania, la Sibiu, am avut întotdeauna posibilitatea să integrez experienţele altor comunităţi.”

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image