Consiliul Național al Elevilor a celebrat in data de 11 februarie  10 ani de la prima întrunire a reprezentanților elevilor din România. Astfel, gala aniversară a Consiliului Național al Elevilor a început cu alocuțiunea președintelui structurii, Horia Onița, care în introducerea acestui eveniment a susținut că elevii, ca voce reprezentativă prin Consiliul Elevilor, pot aduce un plusvaloare sistemului de învățământ din România”. În continuare, ministrul  educației, Adrian Curaj, a evidențiat importanța Consiliului Elevilor, care a dovedit că prin forța de asociere poate  schimba ceva (după 10 ani e foarte frumos să vezi ce ai făcut, ce ai schimbat și să înțelegi istoria, chiar dacă e recentă, pentru a lua decizii de viitor).

Domnul profesor doctor universitar Constantin Bungău, rector al Universității din Oradea, doamna Claudia Timofte, reprezentantul Consiliului Județean Bihor și viceprimarul oraşului Oradea au felicitat structura pentru demersurile și pozițiile luate prin alocuțiunile pe care aceștia le-au ținut.

Vlad Cherecheș, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor de Tineret și alumnus al Consiliul Elevilor a asigurat colaborarea dintre cele două structuri și a încurajat acțiunile  elevilor reprezentanți (sper să continuați pe drumul pe care l-ați început în acest an pentru că de asta are nevoie România).

Din partea UNICEF România, domnul Eduard Petrescu a luat cuvântul (ați împlinit vârsta de 10 ani, asta înseamnă că ați ajuns la adolescență. Faceți pași rapizi pentru a ajunge la maturitate"), subliniind totodată importanța luptei pentru respectarea drepturilor în contextual școlii.

Pentru a înțelege mai bine cultura organizațională, cât și evoluția unicei structuri reprezentative a elevilor la nivel național, foști membri din Biroul executiv au luat cuvântul pentru a motiva actualii reprezentanți ai elevilor și pentru a oferi exemple de bune-practici.

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a răspuns la întrebările adresate de către reprezentanții elevilor și a asigurat faptul că până la sfărșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, va exista o formă negociată a Statutului Elevilor.

Totodata, cu ocazia celei de a XIX-a Adunări generale a fost convocată, pentru întâia oară în istoria Consiliului Național al Elevilor, Comisia pentru Învățământ Teoretic cu scopul de a dezbate, în prezența Directorului General al Direcției Generale pentru Învățământul Preuniversitar, doamna Monica Anisie, subiecte de interes pentru elevi precum propunerile de plan-cadru elaborate de catre Institutul de Științe al Educației, curriculum, evaluarea națională şi despre consilierea pshihopedagogică.

În urma alegerilor pentru Biroul Executiv,  Dragoș Chiriță (președintele Consiliului Județean al Elevilor Timiș), Filip Lariu (președintele Consiliului Județean al Elevilor Cluj), Ruxandra Ristoiu (președintele Consiliului Județean al Elevilor Prahova) și Ana Podgoreanu (președintele Consiliului jedețean al elevilor Brăila) au ocupat funcțiile de vicepreședinte ale Biroului executiv al Consiliului Național al Elevilor. Tot in urma alegerilor din cadrul Adunării generale a fost ales si Andrei Turtică (președintele Consiliului Municipal al Elevilor) ca Secretar al departamentului de organizare internă.

Modificarea Metodologiei de Consiliu de Administrație al Unităților de Învățământ Preuniversitar, cât și discuții referitoare la manualele școlare, decontul intregral al navetei, confiscarea obiectelor în școli, colectarea fondului illegal al școlii, lipsa de transparență a Consiliului de Administrație. Acestea au fost puncte pe ordinea de zi a celei de a XIX-a Adunare generală.

Consiliul Național al Elevilor, singura structură reprezentativă a elevilor din România celebrează evoluția pe parcursul celor 10 ani și urmărește continuitatea și reprezentarea principalilor actanți educaționali.

 Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image

Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image