Concertul extraordinar va avea loc în colaborare cu Corul D'al segno și Corul Facultății de Arte, Departamentul de Muzică al Universității din Oradea. Muzicienii doresc să încânte publicul orădean cu un program diversificat și atractiv care include lucrări din repertoriul muzicii clasice și prelucrări dedicate formațiilor de acest gen: coloana sonoră a filmului Superman, Hallelujah de Haendel (prelucrare gospel-jazz pentru cor și orchestră simfonică de suflători), coloana sonoră a filmului Salvați Soldatul Ryan - Hymn to the fallen, Conquest of Paradise de Vangelis și Cantata 147 de J.S. Bach. În acompaniamentul orchestrei, șase soliști (Ancuța Pop, Bede Robert, Geréd Emőke, Carmen Elena Pop, Bede László) vor interpeta arii din opere și operete celebre de Puccini, Verdi, Lehár iar la vioară (Székely Boglárka) va fi redată coloana sonoră a filmului Lista lui Schindler.

Atmosfera de sărbătoare va fi susținută de jocuri de lumini și proiectii. Orchestra va fi dirijată de domnii profesori Orosz János și conf.univ.dr. Valentin Lazăr, iar concepția scenică îi aparține doamnei conf.univ.dr. Carmen Vasile. Corul este pregătit de conf.univ.dr. Valentin Lazăr.

Artiștii speră să ofere publicului orădean o seară de neuitat plină de fantezie și bună-dispoziție. Biletele, în valoare de 10 Ron, se găsesc la Casieria Filarmonicii de Stat Oradea.

 

PhD Docent CARMEN VASILE

Mobile: +4 0723 670392 / e-mail: dr.carmen_vasile@yahoo.com

FB / LinkedIn / Blog