Concursul se află la cea de-a 8-a ediţie. Studenţii din Oradea au participat la toate ediţiile, la o parte dintre acestea obtinand rezultate remarcabile, respectiv două premii I si două premii II.

Anul acesta s-au prezentat 13 studente, organizate în şase echipe a cate două studente şi o participare individuală. Juriul a fost format din conf.univ.dr Rodica Tomescu, conf.univ.dr. Floarea Mateoc şi lect.univ.dr. Oana Gencărău.

Textul propus pentru a fi tradus în limba romană a fost extras din romanul « Si tu passes la rivière » a autoarei belgiene Geneviève Damas, castigatoare, cu acest roman, a premiului celor cinci continente ale Francofoniei în 2012.

Echipa castigătoare a etapei locale este formată din studentele Igna Raluca Andreea şi Doboş Anda Janina din anul II Licenţă. Traducerea lor va fi trimisa la Institutul Francez din Cluj-Napoca unde va intra in concurs pentru etapa finala cu traducerile castigatoare din celelalte centre universitare participante la acest concurs.

Studentele vor participa la această etapă care va avea loc în 27 aprilie şi la care este invitată şi autoarea romanului.

Amanunte despre concurs pot fi aflate pe blogul concursului : http://motamonde.ro/

 

                                                                            Director de departament,

                                                                         Conf.univ.dr. Rodica Tomescu