La cursuri participă 37 de persoane din diferite domenii de activitate: elevi, studenţi, medici, economişti, profesori, etc. În urma unui test care a avut loc în prima zi, cursanţii au fost împărţiţi în două grupe, de începători şi de nivel intermediar, cursurile cu cele două grupe desfăşurându-se apoi în paralel.

La cursuri atmosfera este convivială şi dinamică. Activităţile propuse de cei doi lectori francezi sunt variate, aceştia având o foarte bună capacitate de comunicare cu publicul, ceea ce le permite să se adapteze uşor la nevoile acestuia.

În cadrul şcolii de vară se desfăsoară şi concursul Oradea francophile, care are ca temă legătura dintre Franţa şi România. În echipe de câte patru cursanţii elaborează materiale care vor fi cuprinse într-o revistă care va fi consultabilă pe site-ul http://madmagz.com/fr şi va avea şi o variantă tipărită. Premiile sunt oferite de Editura Humanitas, iar festivitatea de premiere va avea loc în cadrul serii franceze organizate de Libraria Humanitas Oradea vineri 29 august la ora 18.

La finalul cursului se vor acorda, de asemenea, diplome de participare care atestă nivelul de cunoaştere a limbii franceze dobândit în cele doua săptămâni de curs.

Organizator

Lector.univ.dr. Daciana Vlad

B.C.  Nr. 94 din 28 august 2014