Al 10- lea Simpozion Internaţional - GFTA Oradea 2014, este continuarea unei serii de conferinţe anuale internaţionale "GFTA", conferinţe care au avut loc în Canada, Turcia, Malaezia, Bulgaria, Macedonia.

Conferinţa îşi propune să abordeze ultimele noutăţi din domeniul analizei complexe de una sau mai multe variabile, a teoriei geometrice a funcţiilor univalente, tematică de tradiţie în cercetarea matematică românească şi totodată unul dintre domeniile matematice cele mai active în momentul de faţă.

La conferinţă vor participa cu lucrări, în calitate de invitaţi, profesori de renume de la universităţi din Japonia, Malaezia, Polonia, Turcia şi România. Evenimentul reuneşte peste 50 de cercetători din ţară şi din Turcia, Pakistan, USA, Polonia, Israel, Japonia, Malaezia, Serbia, India, Ucraina, Oman, Algeria, Nigeria.

Secţiunile conferinţei sunt: Funcţii univalente şi multivalente, Funcţii speciale şi serii, Subordonări diferenţiale, Aplicaţii conforme şi quasi-conforme, Teoria geometrică a funcţiilor de una sau mai multe variabile, Analiza potenţialului şi aplicaţii, Alte domenii GFTA.

Lucrările prezentate în cadrul conferinţei vor fi publicate, după recenzare, în Analele Ştiinţifice ale Universităţii din Oradea, fascicola Matematică.

Detalii asupra conferinţei se găsesc pe site-ul

www.facultatea-stiinte-oradea.ro/evenimente/GFTA2014/geometric-function-theory-and-applications-2014

Participanţii vor avea ocazia să viziteze şi apoi să promoveze în ţările lor, zone pitoreşti, de interes turistic şi cultural ale oraşului Oradea şi ale judeţului Bihor: Cetatea Oradiei, Băile Felix, Peştera Meziad, zona Padiş.

Avem convingerea că succesul acestei manifestări ştiinţifice va contribui la creşterea prestigiului Universităţii din Oradea şi implicit a imaginii României în lume.

În acest context de efervescenţă ştiinţifică se înscrie şi autorizarea, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe, a specializării Matematică în limba engleză, o mare oportunitate pentru tinerii, atât din ţară cât şi din afara ei, care doresc să se adapteze cu uşurinţă la cotele de exigenţă ale societăţii contemporane, la sistemul ştiinţific şi educaţional multidisciplinar şi multilingvistic actual.

 

 

Universitatea din Oradea

Facultatea de Ştiinţe,

Departamentul de Matematică şi Informatică

 

B.C. Nr. 93 din 22 august 2014