Faza locală a Concursului Mot à monde (nefilologi) și-a premiat în data de 4 iunie câștigătorii și pe toți cei care s-au implicat în această competiţie, traducând, ca în fiecare an, un fragment din romanul care a obținut premiul Prix des Cinq Continents, decernat de Organizația Internațională a Francofoniei (OIF). La eveniment au fost prezenți și câștigătorii din anii anteriori.

În anul 2014 studenții au obținut următoarele rezultate la faza locală a concursului: locul 1 - Carla Ieran (anul I), care a fost prezentă și la Ceremonia finală de la Cluj, având posibilitatea de a-l întâlni Amal Sewtohul, autorul romanului Made in Mauritius, laureat în 2013; locul 2 - Căpuș Călin și Jurjuț Ionela Paula (anul II); locul 3 Laza Cristina și Buda Daniela (Master, anul II).

Faptul că din 2014 s-au alăturat acestui concurs și Academia de Studii Economice din București sau Universitatea de Stat din Chișinău demonstrează interesul pe care limbile străine îl trezesc dincolo de specializarea filologică. Îi felicităm pe toți participanții pasionați de limba franceză și așteptăm ca tot mai mulți studenți să se alăture în anii următori echipei "mot-à-monde-iștilor".

 

Lect.dr. Felicia Constantin

Facultatea de Științe Economice

text

Poză de grup cu o parte din participanții la concurs.

Câștigătoarea locului 1 la Faza locală a Concursului Național de Traducere Mot à Monde, împreună cu Amal Sewtohul (scriitor și diplomat) și cu Vincent Henry (lectorul francez de la Institutul Cultural Francez de la Cluj).

53 de diplome.

Câștigătorii primelor locuri: loc 3 Buda Daniela, loc 2 Jurjuț Ionela Paula și Căpuș Călin, loc 1 Carla Ieran.

Castigatorii primelor locuri: loc 1 Carla Ieran, loc 3 Buda Daniela, loc 2 Jurjuț Ionela Paula și Căpuș Călin

Carla Ieran, locul 1, și conf. Liana Meșter, director Departament Afaceri Internaționale (Facultatea de Științe Economice).