Sute de viitori specialiști, mai ales din domeniul științelor inginerești, au trecut, marți, 30 mai 2023, pe la standurile celor 17 companii prezente la Zilele Carierei. Holul Bibliotecii Universității din Oradea a fost mai animat ca niciodată. Peste 400 de locuri de muncă și peste 200 de internship-uri și-au așteptat și, în bună parte, au și găsit studenți dornici să lucreze sau să învețe o meserie.

Luni, 29 mai 2023, organizatorii: Centrul de Consiliere și Servicii privind Cariera (CCSC), Asociația Alumni a Universității din Oradea, Uniunea Studenților din Oradea și Asociația Studenților Ingineri din Oradea, împreună cu entitățile economice participante, au susținut o serie de întâlniri, webinarii și ateliere, pe teme precum alegerea unei cariere ori prezentarea candidaților la întâlnirile cu angajatorii.

AJOFM Bihor a fost și ea prezentă la eveniment cu o semnificativă ofertă de locuri de muncă, dedicate persoanelor cu studii superioare. Se caută, după cum spun funcționarii Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă: ingineri, în IT, automatizări și construcții, kinetoterapeuți, medici, specialiști în economie generală etc.

Directoarea CCSC, psiholog dr. Adriana Borza consideră că Zilele Carierei și-au atins ținta. „Chiar dacă au fost mai puțini studenți decât mi-aș fi dorit eu, au venit în special cei de la programele de studii tehnice, care caută și își găsesc foarte ușor un loc de muncă, fiindcă meseriile lor sunt cerute pe piața muncii din Oradea. Cred că am reușit să-i ajutăm pe studenți să ia pulsul acestei piețe, să vadă care sunt așteptările și ofertele angajatorilor și, în cel puțin câteva cazuri, să punem împreună, noi toți cei de aici, bazele a câteva cariere de succes”.

 

Biroul Comunicare

Image  

 

Image