În jurul ceremoniilor de decernare a premiilor „Garabet Ibrăileanu” s-a desfășurat un festival cultural, în cadrul căruia s-a conferențiat, au avut loc mese rotunde despre opera marelui critic și istoric literar din perioada interbelică. De asemenea, comunitatea armeană din România a celebrat personalitatea criticului de origine armeană prin manifestări culturale, dezbateri și concursuri literare. Interviurile cu laureații vor fi difuzate pe TVR Cultural. Premiul „Garabet Ibrăileanu” pentru „Opera Omnia” a fost decernat Academicianului Ion Pop,

În anii trecuți, lect. univ. dr. Marius Miheț a fost laureatul mai multor distincții, între care Premiul „M.G. Samarineanu”, din partea revistei „Familia”. De asemenea universitarul orădean a fost decorat cu „Ordinul pentru Învățământ”, în Grad de Cavaler, de Președintele României, Klaus Johannis.

În domeniul umanioarelor, pe lângă premiile Academiei Române și cele ale Uniunii Scriitorilor din România, sunt decernate anual Premii Naționale pentru Poezie - „Mihai Eminescu” și „Lucian Blaga”, Proză - Premiul „Ion Creangă și Premiul „Garabet Ibrăileanu”, pentru Critică literară.

 

Biroul Comunicare

Image