Evenimentul științific se adresează studenţilor domeniilor Drept și Științe Administrative – nivel licenţă şi master, din țară și din străinătate, manifestarea propunându-și a reprezenta un spațiu al dialogului și al dezvoltării studenţilor, de la toate ciclurile de învățământ.  Tema generală a evenimentului din acest an: Protecţia copilului şi a relaţiilor de familie între normă juridică şi realitate socială. Provocări în prezent, se dovedeşte de o mare actualitate în contextul pandemiei şi al ameninţării războiului, iar abordarea ei concretă presupune luarea în considerare a unui spectru larg de aspecte și implicații, de la cele de ordin juridic, politic, la cele de ordin administrativ, economic, cultural și chiar istoric.

La workshopurile organizate în ziua de 26 mai 2022, participă în calitate de speakeri profesionişti cunoscuţi ai dreptului şi ai domeniului social, care prin activitatea desfăşurată îndeplinesc atribuţii în sfera protecţiei copilului şi a relaţiilor de familie.

Ziua de 27 mai 2022 este dedicată sesiunii de comunicări ştiinţifice la care participă,  cu lucrări, alături de studenţii noştri, un număr de 53 de doctoranzi, masteranzi şi studenţi din străinătate, de la Facultăţile de Drept ale Universităţii din Istanbul, Turcia, Szeged şi Miskolc, Ungaria, precum şi din ţară de la Facultăţile de Drept ale Universităţii Ovidius, din Constanţa, Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universităţii din Craiova, Universităţii din Piteşti, Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş.

Organizatorii își propun să păstreze tradiția organizării acestui eveniment.

INVITAȚIE

PROGRAM CONFERINȚĂ