Corpul voluntarilor SNCRR-BH va fi formată din studenții din cadrul Universității din Oradea. Voluntarii ar urma să se implice în activitatea taberelor organizate pe teritoriul României „cu scopul sprijinirii cetățenilor ucraineni afectați de conflictul armat”, o acțiune care se dovedește a fi umanitară.

       Acțiunile de voluntariat aferente SNCRR-BH sunt conforme prevederilor Convențiilor de la Geneva din 1949 și a Legii 139/1995, cu completărilor ulterioare.

       La rândul ei, Universitatea din Oradea și-a exprimat acordul ca studenții, înregistrați ca voluntari ai SNCRR-BH să participe la acțiunile organizate de către Crucea Roșie, în funcție de necesitate, urmând ca activitatea didactică să fie recuperată.

      Consorțiul Universitar Academica Plus, din care face parte și Universitatea din Oradea a declarat că ”acest război nu trebuia să se întâmple”.

     Rectorii semnatari ai acestui mesaj, printre care se numără și prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea, își exprimă speranța că „toată această groaznică perturbare a normalității vieții poporului ucrainean se va termina curând”.

Biroul de Comunicare