Anticipând că în Oradea vor ajunge, în perioada următoare, mai multe grupuri de refugiați din Ucraina, care au lăsat totul în urmă și fug de distrugerile războiului, membrii ASEO au organizat un punct de colectare a donațiilor. Centrul de colectare a donațiilor se află pe strada Pescărușului, nr. 22, în Oradea. Persoana de contact este Filip Barabaș – 0733.704.740.

„Poți să îi ajuți, printr-un gest extrem de simplu, donând pentru ei: mâncare neperisabilă, haine pentru copii și femei, jucării, materiale igienico-sanitare: absorbante, șervetele umede, scutece de unică folosință, truse de prim ajutor, vitamine, mese pliabile, aeroterme, prelungitoare electrice, ceai, cafea, saltele, saci de dormit, perne, pături”, scrie în comunicatul dat publicității de către asociația studențească.

„Ziua de 24 februarie 2022 este o zi tragică și va rămâne mereu întipărită în memoria generației noastre. În această zi, democrația a fost pusă din nou în pericol. Facem apel la calm și solidaritate, din partea poporului român față de cetățenii ucraineni, în aceste clipe regretabile care au adus războiul la granițele țării noastre”, a declarat Bianca Silvășan, președinta Uniunii Studenților din Oradea (USO). Ea a mai adăugat că persoanele care au disponibilitatea de a găzdui refugiați din Ucraina sunt rugate să sune la: 0749.384.836 - Alina Miclea sau 0730.451.752 – Marius Crișan.

 

Biroul Comunicare

Image