Organizatorii evenimentului, patronat de European Fashion Council și Fashion TV, pus în scenă de Departamentul de Modă – Design Vestimentar, al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, i-au onorat pe creatorii orădeni cu o Diplomă de Excelență, acordată pentru „prestația deosebită” avută în cadrul festivalului.

Lect. univ. dr. Olimpia Urdea spune că la „Transilvania Fashion Festival” au participat nu mai puțin de 50 de designeri români și studenți care se pregătesc să debuteze în această profesie. „A fost primul eveniment de acest gen organizat în România, eveniment care și-a propus să adune toate facultățile de profil din țară. Scopul nostru fiind tocmai acela de a contribui la creșterea vizibilității designerilor români”.

Festivalul de modă a fost spațiul propice și pentru o serie de mese rotunde în cadrul cărora, declară lect. univ. dr. Olimpia Urdea, ”s-a discutat, întâia oară cu toți reprezentanții facultăților de profil din țară, despre modul în care pot fi sprijiniți, concret, tinerii designeri de modă.” O altă idee, lansată în premieră tot la Cluj, este cea a noului drum al mătăsii, în modă. Datorită contribuțiilor ei la cercetarea veșmântului tradițional românesc, lect. univ. dr. Olimpia Urdea a fost invitată să se implice în acest proiect.

Prezentă și ea la „Transilvania Fashion Festival”, Ioana Georgescu Salvin, este unul din  absolvenții de succes ai Universității din Oradea. Colecția ei, Ka-Anna, coordonată de lect. univ. dr. Olimpia Urdea, s-a bucurat de aprecieri unanime, din partea publicului și a breslei.

Biroul de Comunicare


Image Image Image Image Image Image