Tinerii vizitatori au trecut pe la moderna bibliotecă a instituției, prin parcul dendrologic, aflat în inima campusului, și prin corpul B, unde au ascultat atenți povestea pendulului instalat aici în urmă cu mai bine de 60 de ani.

La Centrul de Consiliere și Servicii privind Cariera, elevii și profesorii au fost primiți de directorul centrului, psiholog dr. Adriana Borza. Ea le-a explicat elevilor că rolul Centrului în viața Universității din Oradea coincide cu motivul vizitei lor aici. Anume, de a acorda „susținere, sprijin și îndrumare, elevilor și studenților, în ceea ce privește viitorul lor profesional”. Directoarea CCSC a anunțat, în premieră, că, anul viitor, buna tradiție a școlilor de vară organizate de Universitatea din Oradea va continua, tot sub auspiciile unui proiect ROSE. „Cu siguranță vom avea școli de vară pe domeniile științelor sociale, inginerie, științe economice, educație fizică, sport și geografie. Facem asta pentru că știm cât de important este să vă alegeți cât mai bine profilul la care doriți să începeți studiile universitare”, a spus doamna psiholog. Musafirii nu au plecat cu mâna goală de la CCSC. Fiecare a primit câte un rucsac, imprimat cu sigla Universității din Oradea, o pereche de căști audio și un pliant care prezintă toate oportunitățile educaționale pe care instituția le pune la dispoziția tinerilor absolvenți.

Elevii din Tășnad s-au bucurat chiar și de ocazia de a culege mere coapte din pomii aflați în incinta campusului.

„Am avut parte de o vizită extraordinar de utilă și de o primire foarte prietenoasă”, a spus Lavinia Tătar, profesoară de Literatura Română la Liceul Tehnologic din Tășnad. „Suntem foarte bucuroși ca, în cadrul acestui proiect, să putem vizita Universitatea din Oradea. Pentru elevii noștri, ea reprezintă cea mai bună șansă de a-și continua studiile la nivel universitar. Existența Universității din Oradea este un mare avantaj, de care sper să profite cât mai mulți dintre ei”.

Elevii și profesorii din orașul Tășnad au mai vizitat Muzeul Țării Crișurilor, grădina zoologică și Cetatea Oradiei.

Biroul de Comunicare

Image  Image  Image  Image  Image  Image  Image