Scopul organizării acestei şcoli de vară a fost acela de a revigora interesul pentru limba franceză al publicului orădean şi în special pentru secţia de limba franceză a Facultăţii de Litere. Cursanţii sunt adulţi din diferite domenii de activitate, precum şi elevi de liceu şi studenţi. Cursurile se desfăşoară pe două ateliere de lucru: începători şi nivel intermediar. Împărţirea în grupe de lucru s-a făcut pe baza unui test. Cursurile abordează, pe lângă aspecte legate de învăţarea limbii, diverse aspecte ale culturii şi civilizaţiei franceze. Marele beneficiu al participării la aceste cursuri este dat de prezenţa profesorilor vorbitori nativi de limba franceză.

Cursurile se vor încheia vineri 30 august 2013, cu înmânarea diplomelor de participare, în care se va menţiona nivelul de învăţare dobândit în urma cursului, conform Cadrului european comun de referinţă pentru limbi străine.

Institutul francez din Cluj-Napoca, co-organizator, a şi sponsorizat parţial evenimentul. Îi mulţumim pe această cale. În egală masură mulţumim conducerii Universităţii din Oradea şi Asociaţiei pentru Promovarea Cooperării în Educaţie pentru sprijinul acordat.

 

Organizator,

Prep. drd. Teodora Cernău 

BC Nr. 118 din 30.08.2013