„Happening Baroque” a fost o sinergie a frumuseții, cadrul în care studenții de la Arte Vizuale – specializarea Modă și Design Vestimentar, coordonați de lect.univ.dr. Amalia Judea, au prezentat ținute inspirate din epoca barocă, în acordurile muzicii acelei perioade. Tinerii muzicieni, pregătiți de lect.univ.dr. Valentina Ventel-Horhat și as.univ.dr. Andrada Ciupeiu, au dat o adevărată probă a măiestriei lor artistice și au primit aplauze generoase din partea asistenței.

La final, lect.univ.dr. Ariadna Zenaida Mircescu  a ținut să le mulțumească tuturor celor prezenți, mai ales „acestor copii minunați și talentați de la Facultatea de Arte și doamnei Florica Ujoc, directorul bibliotecii, gazda noastră, săritoare și primitoare”.

Festivalul Baroc, aflat la prima sa ediție, se va încheia în 26 mai 2021. Până atunci, sub coordonarea conf.univ.dr. Oana Spătar și lect.univ.dr. Ariadna Zenaida Mircescu, vor mai avea loc conferințe și alte două concerte. Dedicate și ele muzicii baroce, aceste concerte se vor desfășura în biserica romano-catolică Sfântul Ladislau (19 mai 2021, ora 17:00), respectiv la catedrala greco-catolică Sfântul Nicolae (26 mai 2021, ora 19:30), din Oradea.

Intrarea este liberă.


Image Image Image Image Image