„Cadrul tematic ales pentru acest an este «Știința pe timp de pandemie». I-am invitat pe studenții curioși, cei interesați de protejarea pădurilor și a tuturor ecosistemelor naturale sau gestionate de oameni, în contextul crizelor globale de mediu și de viață, să își exprime științific sau artistic opiniile și convingerile legate de acest imperativ al momentului, revenirea naturii la viață”, spune șefa de lucrări dr.ing. Bodog Marinela, organizatoarea evenimentului.

În deschiderea simpozionului au vorbit decanul Facultății de Protecția Mediului, prof.univ.dr.ing. Ioan Chereji, directorul Departamentului de Silvicultură și Inginerie Forestieră, prof.univ.dr.ing. Adrian Timofte și prof.univ.dr. Ecaterina Fodor.

Studenții au prezentat lucrări deosebit de interesante, bine ancorate în realitatea lumii în care trăim, atente la tot ceea ce a însemnat perioada de pandemie pentru domeniul lor de studii. Iată câteva exemple din temele prezentate în cadrul simpozionului: orașele verzi și reducerea amprentei de carbon, casele modulare din lemn, o soluție la nevoia de mobilitate a omului contemporan, protejarea insectelor polenizatoare, reabilitarea arboretelor afectare de doborâturi, impactul asupra mediului - cazul exploatărilor de țiței din zona Suplacu de Barcău, teledetecția în silvicultură, lemnul și transformarea spațiului de locuit, în contextul pandemiei.

„Respectând restricțiile impuse de perioada dificilă prin care trecem, manifestarea s-a bucurat de o participare entuziastă atât din partea studenților cât și a cadrelor didactice interesate de progresele celor tineri în domeniul cercetării”, a concluzionat dr.ing. Marinela Bodog.

 

Biroul de Comunicare

Image