1. Prin ce atrage FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE?

FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE este în mod constant în top 3 cele mai atractive facultăți. Acest fapt se datorează, atât cererii mari pentru economiști, care își pot găsi job-uri în toate domeniile și la orice firmă, instituție sau organizație, cât și pregătirii profesionale temeinice pe care o asigură corpul nostru profesoral competent și deschis către studenți, dar nu în ultimul rând prin faptul că, în cei 3 ani, studenții noștri beneficiază de o experiență completă de învățare, atât formală cât și non-formală: activități de antreprenoriat, comunicare, conferințe cu profesioniști, workshop-uri pe diferite teme, forumuri și concursuri de planuri de afaceri și multe altele.

2. Care sunt programele de studiu și care sunt cele mai populare specializări?

Facultatea noastră oferă opt programe de studii (specializări) la învățământ cu frecvență și două programe la învățământ la distanță. La zi sau cu frecvență avem șase programe în limba română, și anume: Economia comerțului, turismului și serviciilor (ECTS); Contabilitate și informatică de gestiune (CIG); Afaceri internaționale (AI); Finanțe-bănci (FB); Management (MN); Marketing (MK), precum și două în limba engleză: Administrarea afacerilor (AAE) și Afaceri internaționale (AIE). La învățământ la distanță în acest an oferim programele Economia comerțului, turismului și serviciilor (ECTS) și Finanțe-bănci (FB). Trebuie să adaug că, datorită specificului meseriei de economist și pregătirii din domeniul economic, peste jumătate din discipline sunt comune, asigurând absolvenților noștri o flexibilitate sporită, ceea ce face ca toate specializările noastre să fie căutate. Aș dori doar să remarc creșterea accentuată a cererii pentru programele în limba engleză, precum și oportunitatea, pe care o accesează tot mai mulți candidați, de a urma concomitent un program în limba engleză fără taxă și un alt program în limba română, pe care îl fac la jumătate de taxă, taxele noastre fiind oricum cele mai mici. 

3.Cât de mult corespunde pregătirea studenților cu cererea de pe piața muncii?

Sigur, există o serie de analize și statistici pe care le facem și care indică o foarte bună angajabilitate a studenților și absolvenților noștri, dar cel mai bun indicator este satisfacția angajatorilor și faptul că primim numeroase cereri din partea firmelor de a angaja tineri, de multe ori chiar din timpul facultății. Peste tot, absolvenții noștri sunt foarte apreciați și căutați și cea mai mare satisfacție a noastră sunt laudele adresate absolvenților noștri. 

4. O poveste de succes pe care doriți să o dați ca exemplu pentru viitorii studenți?
 
Nu cred că ar fi corect să aleg una anume, absolvenții noștri se remarcă prin poziții profesionale și antreprenoriale foarte diverse, de la directori de bănci, directori în primărie sau prefectură, experți contabili, șefi de complex hotelier, șefi de magazine, specialiști în marketing, management, comerț exterior, practic în toate domeniile economice, până la antreprenori de succes în diferite business-uri din turism, comerț, marketing etc.
 
5.Ce oportunități îi așteaptă pe absolvenții de la FSE ?

Oportunitățile sunt diverse și câteva am enumerat mai sus. Ceea ce ne caracterizează este larga adaptabilitate, absolvenții noștri integrându-se pe piața muncii în toate domeniile și job-urile din compartimentele economice ale firmelor sau instituțiilor publice. Este evident că nu există firmă sau organizație care să nu aibă economiști în structura sa. Pe lângă asta, alternativa antreprenorială este tot mai accesată de către absolvenții noștri, iar pregătirea din timpul facultății îi ajută mult în această direcție.

6. Ați dezvoltat o relație dintre facultate și potențiali angajatori?

Sigur că da, pregătim economiști, deci sunt mereu racordați la angajatorii noștri, care ne sprijină în practică și internship-urile studenților, în consultările pentru adaptarea planurilor de învățământ, vin periodic și împărtășesc cu studenții noștri din experiența lor profesională, în afaceri sau antreprenorială. Unii dintre ei sponsorizează dotările facultății noastre, cum sunt BCR sau Nidec, în ultimul an. Nu dau alte nume pentru că practic avem relații cu toate firmele din parcul industrial, cu toate băncile, cu toți marii angajatori din turism sau comerț, dar și cu firme mai mici, antreprenoriale, sau cu organisme profesionale cum este CECCAR și multe altele.

 

Toate informațiile despre ADMITERE la Universitatea din Oradea - FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE pot fi găsite pe site:  http://steconomiceuoradea.ro/wp/admitere-2020/

 

Image