Traian Băsescu a susținut conferința cu titlul „Viitorul Uniunii Europene. Securitatea pe primul loc” unde a vorbit despre viitorul securității în spațiul european, dar și despre situația geopolitică a României și Uniunii Europene.

Evenimentul a avut loc în Aula Magna care s-a dovedit neîncăpătoare pentru  cadrele didactice  și studenţii  prezenţi la dezbatere.

Printre aspectele tratate în cadrul conferinței s-a vorbit despre așteptările tinerilor vizavi de sistemul de salarizare precum și despre problema identității de european: ,,suntem membri în Uniunea Europeană, dar acest sentiment apartenență administrativă îl au aproape toți cetățenii UE pentru că nu s-a format conștiința europeană. Marea problemă este ce facem în continuare în această lume tripolară? Dacă rămânem fărâmițați, vom suporta consecințele globalizării.”, a subliniat Traian Băsescu, Președintele României în perioada 2004-2014.

În partea a doua a conferinței Traian Băsescu a răspuns întrebărilor adresate de cadrele didactice și studenți despre: migrație, situația Moldovei în context european, viza pentru cetățenii Statelor Unite ale Americii, spațiul Shenghen.

Conferința s-a încheiat în aplauzele participanțor după care rectorul Universității din Oradea l-a invitat pe oaspete la Biblioteca Universității din Oradea unde a semnat în Cartea de Onoare și a făcut poze cu reprezentanții și studenții UO.

Biroul de Comunicare

Image

Image  Image  Image  Image  Image  Image