Conferirea titlului s-a făcut la iniţiativa Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Științele Comunicării.

Decernarea celei mai înalte disctincții academice profesorului Ladislau Gyémant se datorează legăturilor de familie ale istoricului cu Oradea, relațiilor academice și științifice dintre Oradea și Cluj-Napoca, dar, în mod deosebit, reprezintă un semn de apreciere pentru excepționala sa activitate ca cercetător, istoric și profesor.

”Dincolo de portretul unui istoric de renume internaţional, al unui profesor elegant, dar discret, adăugând încă un element sentimental, domnul Ladislau Gyémant fiind născut şi format până la nivel liceal la Oradea, avem suficiente argumente pentru a-l aşeza în galeria personalităţilor care fac cinste Universităţii din Oradea”, a declarat prf.univ.dr. Ioan Horga, Decanul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Științele Comunicării.

Biroul de Comunicare


Image Image Image Image Image