Activitatea deschide o serie de evenimente programate în vederea sărbătoririi Centenarului Marii Uniri Naționale de către Centrul de Studii Interdisciplinare, din cadrul Universității din Oradea.

Volumul Patrimoniul Țării Bistrei prezintă în imagini istoria zonei și monumentele semnificative ale acestui spațiu multietnic și multicultural din Nord-Estul Bihorului, surprinzând în timp evoluția așezămintelor laice, politico-administrative și ecleziastice.

În deschiderea evenimentului, au luat cuvântul prof.univ.dr.habil. Constantin BUNGĂU, rectorul Universității din Oradea, prof.univ.dr. Ioan HORGA, decanul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, prof.univ.dr. Sever DUMITRAȘCU, prezentarea fiind moderată de prof.univ.dr. habil. Gabriel MOISA. Lucrarea a fost prezentată de către domnul prof.univ.dr. habil. Sorin ȘIPOȘ.

Cartea se dorește a fi un tribut adus celor care și-au pus amprenta asupra dezvoltării arhitecturale și culturale a Țării Bistrei.

Biroul de Comunicare


Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image